Taideteollisuusalan 3D-mallintaminen ja -tulostaminen, 30 osp

Tutkinnon osa taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnosta

3D-mallintaminen ja -tulostaminen ovat yhä tärkeämpi osa menestyvän yrityksen arkea. Koru- tai taideteollisuusalan yrittäjä, suunnitttelija tai opiskelija, ota tulevaisuus haltuun nyt! Osallistu koulutukseen, joka avaa sinulle uusia ja monipuolisia mahdollisuuksia esineiden ja korujen suunnitteluun ja valmistukseen. Voit valita koko koulutuskokonaisuuden tai siitä tarvitsemiasi osia.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu muotoilijoille ja kultasepille sekä muille taideteollisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka tarvitsevat työssään 3D-mallinnus- ja tulostusosaamista.

Ajankohta

Opinnot alkavat 2.5.2022 ja niiden kesto n. 7 kk. Hakuaika koulutukseen päättyy 11.3.2022.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastatatteluun hakijat valitaan hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä hakuajan päättymisen jälkeen. Valintahaastattelu järjestetään 17.3.2022. Päätös opiskelijavalinnoista tehdään 25.03.2022 mennessä. Hakijoille lähetetään tieto opiskelijavalinnasta päätöksenteon jälkeen.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hän voi osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai osallistumalla kielitaidon arviointiin.
Kielitaitosuositus tässä koulutuksessa on B1.1. Lisätietoa löydät täältä.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2, 90230 Oulu

Hinta

Tutkinnon osan opiskelijamaksu on 42 euroa. Lisäksi aiheutuu materiaalikuluja n. 50 – 100 euroa / opiskelija.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 30 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa 3D-mallintaminen ja -tulostaminen tutkinnon osa. Tutkinnon osa kuuluu taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon. Sinulla on myöhemmin mahdollista suorittaa erikoisammattitutkinnon muitakin tutkinnon osia tai koko tutkinto. Tutkinnon osa on myös mahdollista sisällyttää toisen alan perus- tai ammattitutkintoon tai tunnistaa hankittu osaaminen taideteollisuusalan toiseen tutkintoon.

Koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää 28 lähiopeutuspäivää, tutkinnon osan näytön sekä mahdollisuuden itsenäiseen opiskeluun oppilaitoksessa. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksena, jolloin opiskeluun sisältyy myös työtehtävissä tapahtuvaa oppimista. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on tutkintoon soveltuva työpaikka. Oppisopimus on mahdollinen myös yrittäjänä toimiville. Oppisopimusasioita hoitaa Kaukovainion yksikössä, tekniikka Juha Aliranta, p. 050 590 9680, juha.aliranta@osao.fi

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää 3D-mallintamista ja -visualisointia sekä 3D-tulostamista. Käytettävät mallinnusohjelmat ovat Rhinoceros, SolidWorks, MatrixGold, RhinoGold ja 2Shapes.
Mallien tulostamiseen käytetään FDM-tulostinta ja koru- tai pienesineiden vaha- tai hartsimallien tulostutukseen MJP-, DLP- ja LCD-tulostusmenetelmiä.
Voit suorittaa koko koulutuskokonaisuun tai valita siitä tarvitsemiasi osia. Mikäli suoritat koko tutkinnon osan, teet koulutuksen päätyttyä tutkinnon osan näytön työpaikalla tai oppilaitoksessa. Lähipäivien lisäksi sinulla on mahdollisuus hyödyntää koulun tiloja ja laitteita itsenäiseen opiskeluun.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

 

Opintojen sisältö ja aikataulu (muutokset mahdollisia)
  • 2.-6.5.2022, 5 päivää, 3D-mallintaminen (Rhinoceros-perusteet)
  • 16.-20.5.2022, 5 päivää, 3D-mallintaminen (SolidWorks) ja 3D-tulostaminen (FDM)
  • 15.8.-13.9.2022, 10 päivää, Korujen ja pienesineiden 3D-mallintaminen (MartixGold, RhinoGold, 2Shapes)
  • 19.9.-11.10.2022, 8 päivää, Korujen ja pienesineiden 3D-tulostaminen (MJP, DLP, LCD)
  • 11/2022 ,1-2 päivää, Tutkinnon osan näytöt

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Mauri Kuorilehto, p. 040 141 5205,  mauri.kuorilehto@osao.fi

Lisätietoa hakeutumiseen

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa.

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt OSAOn hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.