Á la carte -ruoanvalmistus 30 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Haluatko saada osaamista à la carte -ruokien valmistukseen? Tällä kurssilla opit valmistamaan ja laittamaan esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia. Koulutus on mahdollista opiskella myös työttömyysetuudella.

Koulutuksen kuvaus

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla monipuolisissa à la carte -ruokaravintolan ruoanvalmistuksen työtehtävissä yhteistyössä muun henkilöstön kanssa. Hän esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia (alku-, pää- ja jälkiruokia sekä ateriakokonaisuuksia) annoskorttia käyttäen ja gastronomian periaatteita hyödyntäen. Á la carte -ruoanvalmistus -tutkinnon osa on osa Ravintola- ja cateringalan perustutkintoa. Koulutus sopii myös työttömien lyhytkestoiseksi koulutukseksi eli opiskelijalla on mahdollisuus edellytysten täyttyessä opiskella työttömyysetuudella.

Ajankohta

Koulutukseen ei ole tällä hetkellä jatkuvaa hakua.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2C, 90250 Oulu ja Opetusravintola Hilikku. Kasarmintie 8

Hinta

Koulutus on maksutonta. Opiskelija hankkii itselleen työvaatteet ja työkengät, joiden hinta on noin 160 €.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 30 osaamispistettä

Koulutuksen tavoite

Á la carte -ruoanvalmistus tutkinnon osan suorittanut opiskelija osaa:

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • esivalmistaa ja valmistaa ruokaravintolan à la carte -listan ruokia, lisäkkeitä ja jälkiruokia annoskorttien ja asiakkaiden tilausten mukaan
  • toimia liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisessa asiakaspalvelussa
  • valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Lisää tutkinnon osasta ePerusteissa.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu on päätoimista. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Opiskelu sisältää lähiopetusta, käytännön harjoittelua oppilaitoksessa sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutus järjestetään henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Kohderyhmä

Alanvaihtajat ja osaamistaan laajentavat työnhakijat. Koulutus toteutetaan aktiivimallin mukaisena lyhytkestoisena koulutuksena, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus edellytysten täyttyessä opiskella työttömyysetuudella. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulu.

Lisätietoja

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Esa Koppelo
050-3410625
esa.koppelo@osao.fi

Hakeminen

Koulutukseen hakeutuminen on päättynyt 31.8.2019. Hakijoihin otetaan yhteyttä hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijavalintaperusteena on tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen (kielitaidon arviointi on tarvittaessa erikseen). Opiskelijavalintapäätös tiedotetaan hakijoille sähköpostitse.

Sivulle tulee hakulinkki sitten, kun haku on taas auki