Ammatillista suomea sosiaali- ja terveysaloille sekä puhdistuspalvelualalle

Haluatko parantaa suomen kielen taitoasi? Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveysalan tai puhdistuspalvelualan koulutuksista tai haluaisitko työllistyä alalle? Tässä koulutuksessa tavoitteena on lisätä suomen kielen taitoasi ja valmiuksiasi edetä ammatilliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen tai työllistymiseen.

Koulutuksen kuvaus

Infotilaisuus 6.8.2020

Tule kuulemaan lisää koulutuksesta infotilaisuuteen torstaina 6.8. klo 10.00 OSAOn Pudasjärven yksikköön, Ranuantie 249, luokka A05

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu TE-toimiston maahanmuuttajataustaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat toiminnallisia suomen kielen opintoja työllistyäkseen tai päästäkseen ammatilliseen koulutukseen. Koulutukseen ohjataan TE-toimiston asiakkaita, joitka ovat suuntautumassa joko sosiaali- ja terveysalalle tai puhdistuspalvelualalle.

Ajankohta

24.8.2020-14.1.2021

Huom. Jos koronaepidemia jatkuu, koulutuksen aloitus saattaa siirtyä myöhempään ajankohtaan ja koulutuksen toteutuksessa saatetaan käyttää ilmoitettua enemmän etäopetusta.

Koulutuspaikka

OSAO, Pudasjärven yksikkö, Ranuantie 249, 93100 Pudasjärvi

Hinta

Koulutus on maksutonta, oppimateriaalikulut maksaa opiskelijat itse.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukainen, enintään 100 päivää.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on lisätä opiskelijan suomen kielen taitoja sekä valmiuksia edetä ammatilliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen tai työllistymiseen. Tavoitteena on, että opiskelija saa monipuolisen kuvan ammateista, koulutuksesta ja työelämästä jatkosuunnitelmiensa tueksi.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatiojakso 20 pv
  • Kielituettu työelämäjakso 10 pv
  • Suomen kielen lähijakso 5 pv
  • Kielituettu työelämäjakso 40 pv
  • Ammatillinen jatko-orientaatio 25 pv

Koulutuksen alussa kartoitetaan opiskelijan kielitaidon lähtötaso ja tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS).

Koulutuksessa opiskellaan suomea koko koulutuksen ajan. Suomen kielen opinnoissa tutustutaan ammatilliseen kieleen esimerkiksi lukemalla ammattilehtiä ja tutustumalla niissä olevaan sanastoon ja rakenteisiin. Työelämäjakson aikana opiskellaan asiakaspalvelutilanteiden kieltä, puhelinkeskustelutilanteita, sähköpostiviestin kirjoittamista asiakkaalle, kollegalle ja esimiehelle sekä harjoitellaan palautteen vastaanottamista erilaisissa työtilanteissa. Kielituetulla työelämäjaksolla opiskellaan yksi päivä viikossa koululla ja neljä päivää työpaikoilla.

Koulutuksessa käsitellään myös työelämätaitoja, käsitellään oman osaamisen tunnistamista, työelämän pelisääntöjä ja suomalaista työkulttuuria sekä työsuhteisiin liittyvää lainsäädäntöä. Koulutuksessa on mahdollista tarvittaessa suorittaa hygieniapassikoulutus.

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Tiina Karvonen
p. 050 4624 720, tiina.karvonen@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

12

Hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta 7.8.2020 mennessä.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Katso koulutuksen tiedot TE-palveluiden sivuilta ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.