CNC-koneiden ohjelmoinnin perusteet ja käyttö

Työvoimakoulutuksena

Oletko jo suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon tai onko sinulla kokemusta koneistuksesta? Kiinnostaako sinua jatkuva itsesi kehittäminen ja hyvä työllistyminen? Koneistaja on ollut ja on jatkossakin yksi Suomen tärkeimmistä hyvinvoinnin rakentajista. CNC-koneistajista on tällä hetkellä kova pula Oulun alueella. Heitä hakevat alueella useat konepajat.

Koulutuksen kuvaus

Koneistaja työskentelee joko manuaalisilla tai tietokoneohjatuilla työstökoneilla. Koska tietokoneavusteinen koneistus on nykyään arkipäivää, keskitytään tässä koulutuksessa nimenomaan sen opiskeluun. Parhaimmillaan koneistaja saa itse tehdä asiakkaan 3D-kuvasta työstöohjelman tietokoneella, valita ja asettaa työkalut ja valmistaa kappaleen. Onnistumisen kokemukset edistävät oppimista aina haastavampiin suorituksiin. Koneistajan omasta motivaatiosta ja oppimisen halusta riippuu pitkälle se, mille tasolle hän ammatissa etenee.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ensisijaisesti alle 30-vuotiaat asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja sen tavoiteammattiin. Koulutukseen valittavilla tulee olla koneistusalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot.

Ajankohta

Koulutus järjestetään ajalla 24.2.2021 – 18.6.2021. Hae työvoimakoulutukseen 27.1.2021 mennessä TE-palveluiden kautta.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 3, 90250 Oulu

Hinta ja kustannukset

Koulutus on TE-palveluiden asiakkaille maksutonta.

Koulutuksen laajuus

Koulutus kestää 80 päivää.

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on, että opiskelija suoriutuu tietokoneavusteisen koneistuksen työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

Koulutuksen toteutus

Koulutus OSAOn metallialalla on aina erittäin käytännönläheistä. Selkeästi suurin osa koulutuksesta tapahtuu koneistushallissa harjoitus- ja asiakastöitä tekemällä. Työssäoppimista koulutusajasta on n. 20 päivää ja se suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio
  • Tulityö-, työturva- ja EA -korttikoulutukset
  • Ammatillinen osa: Koulutuksen ammatillinen osa koostuu koneistajalle tärkeistä teoriaopinnoista ja käytännön opista CNC-sorvauksesta, CNC-jyrsinnästä ja koneiden ohjelmoinnista.
  • Työssäoppiminen

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Markus Seppänen, markus.seppanen@osao.fi, p. 050 428 0752

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa.

Hakeminen

Hae koulutukseen TE-palveluiden verkkopalvelussa tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen. Tarvittaessa voit käynnistää työnhaun TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Siirry TE-palveluiden sivuille ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.