CNC-koneistaminen ja CAM-ohjelmointi puuteollisuudessa

Tutkinnon osat puuteollisuuden ammattitutkinnosta

Työskenteletkö puusepänteollisuudessa ja tarvitset osaamista CNC-koneistamisessa? Nyt sinulla on mahdollista hankkia osaamista CNC-koneistukseen ja -ohjelmointiin suorittamalla puuteollisuuden ammattitutkinnon tutkinnon osat CNC-koneistaminen puuteollisuudessa ja/tai CNC- ja CAM-valmistaminen.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Puutuoteteollisuuden tai puusepänalan ammattilaiset, jotka käyttävät tai tulevat käyttämään työssään CNC-työstökeskusta. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa osaamista koneistuksesta.

 

Ajankohta

Koulutus alkaa 3.2.2020 ja kestää noin 9 kk (molemmat tutkinnon osat) opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen. Lähiopetus toteutetaan iltaisin, noin 2 – 3 iltana viikossa.

 

Koulutuspaikka

Kaukovainon yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2, 90250 Oulu

 

Hinta

50 eur / 30 osp, 100 eur /60 osp
Opiskelijan tulee hankkia opintoja varten henkilökohtaiset suojalasit ja kuulonsuojaimet.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa 1 – 2 tutkinnon osaa: CNC-koneistaminen puuteollisuudessa 30 osp  ja / tai  Puusepän alan tuotteiden CNC- ja CAM-valmistaminen 60 osp.

 

 Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on oppia puusepänalan tuotteiden valmistaminen CNC- ja CAM-valmistaminen. Koulutuksen aikana suoritetaan puuteollisuuden ammattitutkinnon tutkinnon osat CNC-koneistaminen puuteollisuudessa ja/tai puusepänalan tuotteiden CNC- ja CAM-valmistaminen.

 

Koulutuksen sisältö

Lähiopetusta järjestetään noin 2 – 3 iltana viikossa. Opiskelu tapahtuu oppilaitoksen 5 aks. Biesse Rover työstökeskuksella ja Biesseworks- sekä AlphaCAM-ohjelmistoilla. Työstögeometrian tuottamisessa käytetään myös esim. Autocad-suunnitteluohjelmaa. Opiskella voi myös työpaikalla.

 

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutuksen aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutuspäällikkö Juha Aliranta, p 050 590 9680, juha.aliranta@osao.fi

 

Opiskelijavalinta

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Hakijat kutsutaan haastatteluun, joka järjestetään 23.1.2020. Mahdollinen kielitaidon arviointi järjestetään erikseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään 24.1.2020.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Lehtori Esko Yrttiaho,
p. 050 4023535, esko.yrttiaho@osao.fi

Lisätiedot hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa haastattelun perusteella.

 

Hakeminen

3.2.2020 alkavaan koulutukseen hakeutuminen on päättynyt.

Alla olevasta painikkeesta (tulee sivulle kun seuraava haku on käynnissä) siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

 

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.