Ehostuspalvelut 15 osp

Tutkinnon osa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta

Haluatko laajentaa osaamistasi ja oppia tekemään ehostuksia eri-ikäisille asiakkaille? Vahvistat osaamistasi huomioimaan asiakkaan toiveet ja tekemään teeman mukaisen ehostuksen, jossa on otettu huomioon monipuolisesti asiakkaan ikä, tyyli, värit, kasvonpiirteet, ihon kunto sekä allergiat. Ehostuspalvelujen osaamisen kautta voit laajentaa yrityksesi tai työpaikkasi palvelujen tarjontaa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, jos haluat hankkia tai vahvistaa osaamistasi ehostusten tekemiseen eri-ikäisille asiakkaille.  Etusijalla ovat hakijat, joilla ovat suorittaneet kauneudenhoitoalan tai hiusalan perustutkinnon tai hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon tai hankkineet vastaavaa osaamista. Sinulla tulee olla myös riittävä suomen kielen taito.

 

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on päättynyt 1.1.2020.

Koulutus alkaa 3.2.2020 ja päättyy 31.3.2020.  Tutkinnon osa suorittamisen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

 

Koulutuspaikka

Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

 

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksua ei peritä.  Kustannuksia tulee tarvikkeiden hankkimisesta.

 

Koulutuksen laajuus ja sisältö

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisempi osaaminen tunnustetaan. Koulutuksen aikana hankitaan vain tutkinnon osan vaatima puuttuva osaaminen ja osoitetaan näytöllä. Tutkinnon osan ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä.

Lisätietoa tutkinnon osasta saat tutkinnonperusteista.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on 1-2 kertaa viikossa ja se järjestetään iltaisin. Oppimisympäristöinä on myös verkko-oppimisympäristö ja alan työpaikat.

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalintaperusteet ovat:

  • Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
  • Haastattelu (jos alan aikaisempi tutkinto) tai soveltuvuuskoe (jos ei alan aikaisempaa tutkintoa)
  • Riittävä kielitaito.

 

Hakijat valitaan haastatteluun/soveltuvuuskokeeseen hakemusten perusteella hakuajan päättymisen jälkeen. Haastattelu ja soveltuvuuskokeet järjestetään 14.1. ja 15.1.2020. Kutsu haastatteluun/soveltuvuuskokeeseen tulee sähköpostitse tai puhelimitse. Valintapäätös tehdään heti haastattelujen /soveltuvuuskokeen jälkeen. Valituille ja varasijalla oleville tiedotetaan opiskelijavalinnasta sähköpostilla ja kirjeellä. Valitsematta jääneille ilmoitetaan tieto kirjeellä. Opiskelupaikka tulee vahvistaa 24.1.2020 mennessä. Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen tai soveltuvuuskokeiden perusteella.

 

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitaitosuositus Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on B1.1. Lisätietoa täältä >

Kielitaidon arviointi tehdään haastattelujen perusteella, tarvittaessa erillisellä testillä.

 

Oppisopimusopiskelu

Tutkinnon osaan voit hakeutua suorittamaan myös oppisopimuskoulutuksena. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

 

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Annu Kuusijärvi, p. 040 5415 134, annu.kuusijarvi@osao.fi

Outi Tukki, p. 050 3174 568, outi.tukki@osao.fi

 

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

 

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

 

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.