Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa 15 osp

Tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Kaipaatko lisäosaamista elintarvikealalta? Tämä tutkinnon osa antaa sinulle valmiuksia valmistaa erikoistuotteita elintarvikealan eri tuotantoaloille. Kurssin jälkeen osaat valmistaa valitsemastasi tuotantoalasta riippuen esimerkiksi jäätelöitä, erikoismakkaroita, makeisia, näkkileipiä tai pikkuleipiä. Tämä koulutus sopii hyvin alanvaihtajille ja osaamistaan laajentaville työnhakijoille. Koulutus on mahdollista opiskella myös työttömyysetuudella.

Kurssin kuvaus

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä toimimalla elintarviketeollisuuden prosessissa yhden tuotteen yhdessä työvaiheessa (esim. ennakoivat työt, tuotteen valmistus tai pakkaaminen). Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Ajankohta

1.10.2019 – 31.3.2020

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2C, 90250 Oulu.

Hinta ja opiskeluun liittyvät kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija hankkii itselleen työvaatteet ja työkengät, joiden hinta-arvio on noin 160 €.

Koulutuksen laajuus

Koulutus on laajuudeltaan 15 osaamispistettä.

Koulutuksen tavoite

Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa -tutkinnon osan suorittanut opiskelija osaa:

  • valmistaa valitsemallaan tuotantoalalla erikoistuotteita prosessituotannossa kuten esimerkiksi jäätelöitä, jälkiruokatuotteita, heratuotteita, pateita, hyytelöitä, pasteijoita, erikoismakkaroita, makeisia, suklaita, näkkileipiä, pikkuleipiä, jauhetuotteita tai erilaisia kausituotteita
  • noudattaa hygienia- ja omavalvontaohjeita ja huolehtii henkilökohtaisesta hygieniastaan
  • arvioi raaka-aineiden laatua
  • seuraa tuotanto- ja pakkausprosessin aikana erikoistuotteiden laatua ja tuotantolaitteiden kuntoa ja toimintaa sekä tarvittaessa säätää prosessia
  • pakkaa tuotteita varastointia ja kuljetusta varten
  • huolehtii työkykynsä ylläpitämisestä
  • noudattaa työturvallisuusohjeita ja tuotteen valmistukseen liittyviä laatumääräyksiä
  • käyttää työssään ympäristöä säästäviä menetelmiä
  • noudattaa työaikoja ja muita työhön liittyviä toimintaohjeita.

Lisää tuktinnon osasta ePerusteissa.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu on päätoimista. Opiskelu sisältää lähiopetusta, käytännön harjoittelua oppilaitoksessa sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutus järjestetään henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Kohderyhmä

Alanvaihtajat ja osaamistaan laajentavat työnhakijat. Sopii myös työttömien lyhytkestoiseksi koulutukseksi, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus edellytysten täyttyessä opiskella työttömyysetuudella. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulu.

Lisätietoja

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Esa Koppelo
050-3410625
esa.koppelo@osao.fi

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan ajalla 3.5. – 31.8.2019.

Opiskelijavalintaperusteena on tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen (kielitaidon arviointi on tarvittaessa erikseen). Opiskelijavalintapäätös tehdään 3.9.2019 ja päätöksestä tiedotetaan hakijoita sähköpostitse.

Painamalla ”Hae koulutukeen” siirryt suoraan hakujärjestelmään ja hakulomakkeeseen.

Hae koulutukseen