Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp

Tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta

Kaipaako erityisruokavalioiden osaamisesi täydennystä? Erityisruokavalioiden valmistaminen tutkinnon osa opettaa sinua työskentelemään kokkina tai työryhmän jäsenenä perus- ja erityisruokavalioaterioiden ruoanvalmistustehtävissä. Opit muuntamaan perusruokalistan pohjalta tarvittavat erityisruokavaliot ja keskustelemaan asiakkaan kanssa hänen yksilöllisestä ruokavaliostaan.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, jolla on jo alan perustutkinto ja haluat kehittää ammattitaitoasi erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa.

Hakeminen

Hakuaika koulutukseen on 26.3.-23.5.2021.

Ajankohta

Koulutus alkaa 23.8.2021 ja arvioitu päättymispäivä on 3.12.2021. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.

Hinta

Opiskelijamaksu on 66 € (alv 0 %). Mahdollisesta työasun hankinnasta voi aiheutua kustannuksia noin 200 €.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamistasi erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa ja suorittaa tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Tutkinnon osan laajuus on 50 osaamispistettä (osp) ja se sisältää:

  • työtehtävien suunnittelu perus- ja erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa
  • kokkina ja työryhmän jäsenenä toimiminen perus- ja erityisruokavalioaterioiden ruoanvalmistustehtävissä
  • työyhteisössä toimiminen sekä osaamisen ja yhteistyön kehittäminen

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Tutustu tutkinnon osaan ePerusteet -palvelussa

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 piste
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä sähköpostitse ja tekstiviestillä. Valintahaastattelut järjestetään 7.6.-9.6.2021. Vallinnasta tiedotetaan sähköpostitse ja tekstiviestillä 18.6.2021 mennessä.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Hannu Heikkinen
p. 050 317 5045
hannu.heikkinen@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.