Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
Tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
Kaipaako erityisruokavalioiden osaamisesi täydennystä? Erityisruokavalioiden valmistaminen tutkinnon osa opettaa sinua työskentelemään kokkina tai työryhmän jäsenenä perus- ja erityisruokavalioaterioiden ruoanvalmistustehtävissä. Opit muuntamaan perusruokalistan pohjalta tarvittavat erityisruokavaliot ja keskustelemaan asiakkaan kanssa hänen yksilöllisestä ruokavaliostaan.
Koulutuksen kuvaus
Kohderyhmä
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, jolla on jo alan perustutkinto ja haluat kehittää ammattitaitoasi erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa.
Hakeminen
Hakuaika koulutukseen on 26.3.-23.5.2021.
Ajankohta
Koulutus alkaa 23.8.2021 ja arvioitu päättymispäivä on 3.12.2021. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Koulutuspaikka
Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.
Hinta
Opiskelijamaksu on 66 € (alv 0 %). Mahdollisesta työasun hankinnasta voi aiheutua kustannuksia noin 200 €.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamistasi erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa ja suorittaa tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta.
Koulutuksen sisältö ja laajuus
Tutkinnon osan laajuus on 50 osaamispistettä (osp) ja se sisältää:
- työtehtävien suunnittelu perus- ja erityisruokavalioaterioiden valmistuksessa
- kokkina ja työryhmän jäsenenä toimiminen perus- ja erityisruokavalioaterioiden ruoanvalmistustehtävissä
- työyhteisössä toimiminen sekä osaamisen ja yhteistyön kehittäminen
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.
Tutustu tutkinnon osaan ePerusteet -palvelussa
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
- motivaatio, enintään 5 pistettä
Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä sähköpostitse ja tekstiviestillä. Valintahaastattelut järjestetään 7.6.-9.6.2021. Vallinnasta tiedotetaan sähköpostitse ja tekstiviestillä 18.6.2021 mennessä.
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa täältä >
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Hannu Heikkinen
050 317 5045
hannu.heikkinen@osao.fi
Lisätietoa hakeutumisesta
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.
Peruutusehto
Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.