Koneautomaation perusteet | Robotiikka ja 3D

Työvoimakoulutuksena

Robotiikka ja 3D-tulostaminen ovat tulevaisuuden nousevia aloja ja osaajista on pulaa. Tartu mahdollisuuteen hankkia uudenlaista osaamista ja tule opiskelemaan nykyaikaisten robottien käyttöä sekä 3D-mallintamista ja -tulostamista. Koulutus toteutetaan OSAO Edu Oy:n ja TE-palveluiden yhteistyönä.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koneautomaatiosta, robotiikasta, 3D-mallintamisesta ja 3D-tulostuksesta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen. Koulutukseen valitaan opiskelijoita, joilla on tekniikan alojen ammatillinen tai korkeakoulutus tai aiempaa työkokemusta tekniikan alalta.

Ajankohta

Koulutus järjestetään ajalla 31.8.-18.12.2020. Hae koulutukseen TE-palveluiden kautta 7.8.2020 mennessä.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2A, 90250 Oulu

Hinta ja kustannukset

Koulutus on TE-palveluiden asiakkaille maksutonta.

Koulutuksen laajuus

Koulutus kestää 80 päivää.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saada ajantasaista tietoa nykyaikaisten robottien käytöstä ja ohjauksesta sekä uusista ja nykyaikaisista 3D-valmistusmenetelmistä. Osaamista täydennetään alan yritysten työllistämistarpeiden mukaisesti siten, että opiskelija suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio
  • Alan korttikoulutukset
  • Ammatillinen osa
  • Työssäoppiminen

Koulutuksen pääpaino on robotiikan opiskelussa; opiskellaan koneautomaatio- ja robotiikkajärjestelmien perusteita, pneumatiikkaa, ohjausohjelmistojen tekemistä ja robottien käyttöä. Lisäksi koulutukseen sisältyy 3D-mallintamista Inventor ja SolidWorks -ohjelmistoilla sekä erilaisten 3D-tulostustekniikoiden opiskelua metalli- ja muovitulosteiden osalta. Koulutus on erittäin käytännönläheistä ja siihen sisältyy sekä teoriaopintoja että työssäoppimisjakso.

Lisätietoja

Martti Hautamäki, p. 044 703 7708,  martti.hautamaki@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa.

Hakeminen

Hae koulutukseen TE-palveluiden verkkopalvelussa tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen. Tarvittaessa voit käynnistää työnhaun TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Siirry TE-palveluiden sivuille ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.