Koneautomaation perusteet | Robotiikka ja 3D

Työvoimakoulutuksena

Robotiikka ja 3D-tulostaminen ovat tulevaisuuden nousevia aloja ja osaajista on pulaa. Tartu mahdollisuuteen hankkia uudenlaista osaamista ja tule opiskelemaan nykyaikaisten robottien käyttöä sekä 3D-mallintamista ja -tulostamista. Koulutus toteutetaan OSAO Edu Oy:n ja TE-palveluiden yhteistyönä.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koneautomaatiosta, robotiikasta, 3D-mallintamisesta ja 3D-tulostuksesta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen. Koulutukseen valitaan opiskelijoita, joilla on tekniikan alojen ammatillinen tai korkeakoulutus tai aiempaa työkokemusta tekniikan alalta.

Ajankohta

Koulutus alkaa 3.2.2021 ja kestää 80 päivää. Hae koulutukseen TE-palveluiden kautta 15.1.2021 mennessä.

HUOM! Koulutuksen infotilaisuus 12.1.2021 klo 14.00 on siirretty pidettäväksi etäyhteydellä Teamsin välityksellä.
Pääset osallistumaan infoon tästä linkistä linkki infoon

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2A, 90250 Oulu

Hinta ja kustannukset

Koulutus on TE-palveluiden asiakkaille maksutonta.

Koulutuksen laajuus

Koulutus kestää 80 päivää. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Koulutuksessa on 55 pv lähiopetusta, 5 pv etäopetusta ja 20 pv työssäoppimista.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saada ajantasaista tietoa nykyaikaisten robottien käytöstä ja ohjauksesta sekä uusista ja nykyaikaisista 3D-valmistusmenetelmistä. Osaamista täydennetään alan yritysten työllistämistarpeiden mukaisesti siten, että opiskelija suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio
  • Alan korttikoulutukset
  • Ammatillinen osa
  • Työssäoppiminen

Koulutuksen pääpaino on robotiikan opiskelussa; opiskellaan koneautomaatio- ja robotiikkajärjestelmien perusteita, pneumatiikkaa, ohjausohjelmistojen tekemistä ja robottien käyttöä. Lisäksi koulutukseen sisältyy 3D-mallintamista Inventor ja SolidWorks -ohjelmistoilla sekä erilaisten 3D-tulostustekniikoiden opiskelua metalli- ja muovitulosteiden osalta. Koulutus on erittäin käytännönläheistä ja siihen sisältyy sekä teoriaopintoja että työssäoppimisjakso.

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Markus Seppänen, puh. 050 428 0752.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa.

Hakeminen

Hae koulutukseen TE-palveluiden verkkopalvelussa tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen. Tarvittaessa voit käynnistää työnhaun TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Siirry TE-palveluiden sivuille ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.