Maarakennustyömaan mittaukset 40 osp

Tutkinnon osa maarakennusalan ammattitutkinnosta

Täydennä osaamistasi ja opiskele tutkinnon osa maarakennusalan ammattitutkinnosta. Maarakennusalan mittaukset -tutkinnon osassa perehdyt maarakennusalan mittauksiin maarakennustyömailla ja opit käyttämään satelliittipaikannuslaitteita työssäsi.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet henkilöt, jotka ovat motivoituneita ja soveltuvia koulutukseen. Hakijalta edellytetään aikaisempaa maarakennusalan koulutusta ja työkokemusta maarakennusalalta.
Hakijalla tulee olla alalle vaadittava terveys ja toimintakyky. Ohje terveys- ja turvallisuusvaatimuksista.

Koulutus toteutetaan samaan aikaan myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat motivoituneita ja soveltuvia koulutukseen. Hakijalta edellytetään aikaisempaa maarakennusalan koulutusta ja työkokemusta maarakennusalalta. Hakijalla tulee olla alalla vaadittu terveys ja riittävä suomen kielen taito. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 30.11.-31.12.2020.

Työvoimakoulutuksen hakuaikaa on jatkettu 22.1.2021 saakka.

Ajankohta

Koulutuksen kesto on noin 3 kuukautta. Koulutus alkaa 1.2.2021 ja arvioitu päättymispäivä on 29.4.2021. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Työvoimakoulutus toteutetaan ajalla 1.2.- 29.4.2021.

Koulutuspaikka

OSAO, Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

Hinta

Opiskelijamaksu on 40 € (alv 0%).

Työvoimakoulutuksen osallistujilta opiskelijamaksua ei peritä.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 40 osp (osaamispistettä)

Koulutuksen tavoite

Koulutuksessa pääset perehtymään maarakennusalan mittauksiin maarakennustyömailla ja opit käyttämään satelliittipaikannuslaitteita työssäsi.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla järjestettävää koulutusta. Tutkinnon osa opiskellaan lähiopetuksena arkipäivisin.

 

Koulutuksen sisältö

Maarakennusalan ammattitutkinto, tutkinnon osa maarakennustyömaan mittaukset 40 osp

  • maarakennustyömaalla toimiminen
  • maarakennustyömaan mittaustöiden tekeminen käyttäen satelliittimittauslaitteita

Tutustu tutkinnon osan perusteisiin ePerusteet palvelussa

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkinnon osaan soveltuva työpaikka. Oppisopimusasioita Haukiputaan yksikössä hoitaa koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse hakuajan päättymisen jälkeen ja kutsutaan haastatteluun. Valintahaastattelu on viikolla 2/2021. Valintatieto ilmoitetaan puhelimitse viikolla 3/2021.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai osallistumalla kielitaidon arviointiin. Lisätietoa täältä

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
kouluttaja Jarmo Kuure, p. 040 141 5456, jarmo.kuure@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu, puh 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Haku työvoimakoulutukseen

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Siirry TE-palveluiden sivuille ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Myös työvoimakoulutuksen koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.