Mittaus, 15 osp

Tutkinnon osa rakennusalan perustutkinnosta

Suorita Mittaus -tutkinnon osa ja opi tekemään maarakennusalan mittaustöitä rakennustyömaalla. Työvoimakoulutuksena toteutettava koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden kanssa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat motivoituneita ja soveltuvia koulutukseen ja sen tavoiteammatissa toimimiseen.

Hakijalla tulee olla alalla vaadittu terveys. Opinnoista suoriutuminen edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin.

Koulutuksen ajankohta

Koulutuksen haku- ja aloitusaikaa muutettu, aikaisemmat hakemukset huomioidaan.
Koulutus toteutetaan 16.11.2020-28.2.2021. Koulutuksen hakuaika päättyy 31.10.2020.

Hinta

Koulutus on TE-palveluiden asiakkaille maksuton.

Koulutuspaikka

OSAO, Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla järjestettävää koulutusta. Työpaikalla järjestettävä koulutus toteutuu Oulun talousalueella.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Rakennusalan perustutkinnosta Mittauksen (15 osp) tutkinnon osa. Tutustu mittauksen tutkinnon osan sisältöön Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa

Koulutuksen sisältö

Ammattitaitovaatimukset:

Opiskelija suunnittelee työnsä piirustuksien ja/tai rakennetta koskevan työselityksen avulla. Hän tekee rakennustyömaan mittaustöitä vaaituskojeella, laserilla ja takymetrillä. Opiskelija selvittää mittaustyössä tarvittavat tiedot suunnitelmista ja suorittaa merkintämittauksia, tarkemittauksen ja tulostaa tarkepiirroksen. Opiskelija tekee mittaustöihin liittyviä järjestely- ja viimeistelytöitä ja ottaa huomioon työssään mittaustyölle asetettuja tarkkuusvaatimuksia sekä kontrolloi mittaustyönsä luotettavuutta.

Lisätietoja

Kouluttaja Jarmo Kuure p. 040 141 5456, jarmo.kuure@osao.fi.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa.

Hae koulutukseen

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Katso lisätietoja ja hae TE-palveluiden sivuilta

Peruutusehto

Työvoimakoulutuksen koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.