Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen 40 osp

Tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Vahvista tietojasi ja taitojasi muistityön osaajana. Koulutuksen tavoitteena on, että saat valmiuksia kehittää muistisairaiden ihmisten palveluiden laatua eri toimintaympäristöissä.

Koulutuksen kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi voit työskennellä muistityön asiantuntijana sosiaali- ja terveysalan vanhustyössä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin toimintaympäristöissä avo- tai laitoshoidossa tai asumisyksiköissä.

 

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan työntekijät, jotka haluavat kehittää osaamistaan muistioireisten ikääntyneiden ihmisten vuorovaikutuksen, toimintakyvyn tukemisessa sekä palveluohjauksessa.

 

Hakuaika

Haku seuraavaan tutkintoon on 14.10.2019 – 8.3.2020.

 

Ajankohta ja toteutus

Seuraava koulutus alkaa 24.3.2020.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena 24.3. – 26.5.2020. Koulutus sisältää neljä lähipäivää sekä etäopiskeluna omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä. Koulutuksen lähipäivät ovat 24.3., 21.4., 5.5. ja 26.5.2020. Lisäksi osaaminen osoitetaan näytössä henkilökohtaisen osaamisen kehittämisuunniltelman (HOKSin) mukaisesti.’

 

Oppisopimusopiskelu

Tutkinnon voi hakeutua suorittaman myös oppisopimuskoulutuksena. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antaa Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, mirva.saastamoinen@osao.fi

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää neljä lähipäivää sekä etäopiskeluna omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä. Lisäksi osaaminen osoitetaan näytössä henkilökohtaisen osaamisen kehittämisuunniltelman (HOKSin) mukaisesti.

  • Muistityön lähtökohdat ja ihmislähtöinen muistityö
  • Muistiasiantuntijana toimiminen ja muistioireisen ihmisen vuorovaikutuksen tukeminen.
  • Muistioireisen ihmisen toimintakyvyn arviointi ja tukeminen. CERAD-tehtäväsarjaan perehtyminen.
  • Muistioireisen ihmisen varautuminen tulevaisuuteen.

Koulutuksen toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto, Kontinkankaan yksikkö yhteistyössä Oulun Seudun Muistiyhdistys ry:n kanssa. Kouluttajina toimivat Kontinkankaan yksikön alan opettajat sekä alan asiantuntijat.

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 115 € (alv 0 %).

 

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalintaperusteena on tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen. Terveydentilavaatimuksista on ohjeet Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-1882-2019).

Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten perusteella. Valintapäätös tehdään 10.3.2020. Valintatiedot valituille ja varasijalla oleville ilmoitetaan sähköpostilla ja kirjeellä. Valitsematta jääneille ilmoitetaan tieto kirjeellä. Opiskelupaikka tulee vahvistaa 18.3.2020 mennessä.

 

Lisätietoja koulutuksesta

Marja Niemi
p. 050 317 4715
marja.niemi@osao.fi

Sirpa Tahvanainen
p. 050 317 4800
sirpa.tahvanainen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Hae koulutukseen

Koulutukseen hakeudutaan ajalla 14.10.2019 – 8.3.2020.

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.