Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki

Suurtalouskokin ammattitutkinto on suunnattu sinulle, jolla on alan perustutkinto suoritettuna tai työkokemusta keittiötyöskentelystä ja haluat täydentää ja syventää ammatillista osaamistasi.

Ammatti ja opinnot

Suurtalouskokkina osaat työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Toimit organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti ja työskentelet taloudellisesti ja laadukkaasti. Osaat valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia ja käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. Osaat myös palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä. Osaat valmistaa lounas- ja päivällistuotteita suurillekin asiakasmäärille. Suurtalouskokkina hallitset erityisruokavaliot ja osaat valmistaa monipuolisia kasvisruokia.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Kaukovainion yksikössä, palvelut on jatkuva haku.

Ajankohta

Opinnot alkavat sovitusti.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2C, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti (Haukipudas):

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 1 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 4 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Valintapäätös ilmoitetaan sähköpostitse.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ruokapalveluiden ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painottuu työpaikalla oppimiseen.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Se edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa Kaukovainion yksikössä, palvelut koulutussuunnittelija Kirsi Pirinen, puh. 040 541 3643, kirsi.pirinen@osao.fi.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)
  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen
  • Kasvisruokien valmistaminen
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen
  • Ruoan valmistus eri tuotantomenetelmillä
  • Ruoan valmistus tilauspalvelussa

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (Alv 0 %)

Lisätiedot

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Opinto-ohjaaja Mervi Savela, p 040 4858 604, Mervi.Savela@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta