TAITOC® taitovalmennus-konsepti

TAITOC® taitovalmennus-konsepti on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten sekä huipulle tähtäävien urheilijoiden taitovalmennuksesta vastaaville ja asiasta kiinnostuneille henkilöille. Tule mukaan! Koulutus on Virpiniemen liikuntaopiston järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Ajankohta

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö. Lähiopetus Virpiniemen liikuntaopisto, Virpiniementie 517 (liikuntasali), 90810 Kiviniemi.

Koulutuksen tavoite

Taitoc -konsepti tarjoaa kattavat työkalut lasten ja nuorten sekä huipulle tähtäävien urheilijoiden taitovalmennuksen toteuttamiseen ja ohjaa optimaaliseen taitoharjoitteluun myös oman lajin sisällä. Konseptin päätavoite on tukea lasten ja nuorten kehitystä monipuolisiksi liikkujiksi ja urheilijoiksi sekä antaa valmiudet lajitaitojen kehittämiseen. Taitoc -konsepti rakentuu kolmesta harjoituskokonaisuudesta, jotka etenevät progressiivisesti kohti uusia taidollisia haasteita.

Koulutuksen sisältö

Perustaito 1-2 kokonaisuus tarjoaa työkalut monipuolisen liikepankin rakentamiseen ja päivittämiseen sekä kokonaisvaltaisen liikehallinnan kehittämiseen.

Pääteemat Perustaito 1-2 kokonaisuuksissa ovat kehonhallinta, loikkaaminen, hyppääminen, ponnistaminen, alastulot, juoksutekniikka, suunnanmuutokset sekä pariketteryys/kamppailut. Lisäksi harjoituksiin on integroitu pallonkäsittelyosiot, joiden kautta harjoitellaan heittämisen ja kiinniottamisen liikemalleja. Perustaito 1-2 kokonaisuuksien kautta harjoitellaan ja opitaan tiedostamaan taidon eri osa-alueet.

Pääteemojen lisäksi jokainen harjoitus sisältää taidollisen alkulämmittelyn, joka jakautuu toiminnalliseen kehonhallintaan sekä liikelaajuuksien kehittämiseen. Taidollisen alkulämmittelyn pääteema on varmistaa, että toiminnallinen voima ja liikelaajuudet kehittyvät samassa suhteessa taitovaatimusten kanssa. Jokaisen harjoituksen lopussa suoritetaan keskivartaloa vahvistava osio ja jaetaan kotiläksy, joka kannustaa omatoimiseen harjoitteluun myös yhteisten harjoitusten ulkopuolella.

Taitomestari-kokonaisuus sisältää arviointiohjelman, joka rakentaa tarkan raportin urheilijan eri taidon osa-alueista sekä kehityskohteista.

Koulutuspäivien sisältö:

Teorialuento: Taitoc-konseptin rakenne ja Taitoteoria

Kehonhallinta 1-3 Kehonhallinta 4-6

Hyppääminen/ponnistaminen/loikkaaminen/alastulot 1-2

Hyppääminen/ponnistaminen/loikkaaminen/alastulot 3-4

Juoksutekniikka/käsi-jalka-koordinaatio 1-2

Suunnanmuutos 1-2

Pariketteryys/kamppailut 1-2,

Taitomestari 1-2, teoria ja käytäntö

Konseptin hyödyntäminen

Koulutuksen päätös


Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten sekä huipulle tähtäävien urheilijoiden taitovalmennuksesta vastaaville ja asiasta kiinnostuneille henkilöille.

Kouluttaja

Olli Cajan

Lisätietoja

Johanna Vesenterä, p.040 620 6744, johanna.vesentera@osao.fi
Sirpa Pehkonen p. 044 703 7875, sirpa.pehkonen@osao.fi

 

Peruutusehto

Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyissä peruutuksissa osallistumismaksua ei peritä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 0-50% osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen alkaessa, voidaan opiskelijamaksu periä kokonaisuudessaan.