Tavoitteena hitsausluokat ja työllistyminen

Hitsareista on tällä hetkellä kova pula Oulun alueella. Hitsaajia tarvitsevat useat konepajat. OSAO Edu Oy toteuttaa yhteistyössä TE-palveluiden kanssa työvoimakoulutuksen, joka kouluttaa osaavia hitsareita Pohjois-Pohjanmaan konepaljojen tarpeeseen.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmää ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja hitsaajan ammatissa toimimiseen. Koulutukseen valittavilla tulee olla hitsausalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot.

Ajankohta

Koulutus järjestetään ajalla 02.09.2020 – 22.12.2020. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta 10.8.2020 mennessä.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 3, 90250 Oulu

Hinta

Koulutus on maksuton työttömille työnhakijoille, jotka ovat TE-palveluiden asiakkaita.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 80 päivää. Koulutuksessa on lähiopetusta 55 päivää ja etäopetusta 5 päivää. Työssäoppimista koulutusajasta on noin 20 päivää ja se suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavia hitsareita Pohjois-Pohjanmaan konepajojen tarpeeseen siten, että opiskelija suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio
  • Tulityö-, työturva- ja EA -korttikoulutukset
  • Ammatillinen osa: Koulutuksen ammatillinen osa koostuu hitsaajille tärkeistä teoriaopinnoista ja käytännön opista eri hitsausmenetelmistä. Koulutuksen lopulla opiskelijat voivat suorittaa niitä hitsausluokkia, joita yritykset vaativat työntekijöiltään.
  • Työssäoppiminen

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Martti Hautamäki, p. 044 703 7708, martti.hautamaki@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 10 osallistujaa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivulla

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi.