Tavoitteena hitsausluokat ja työllistyminen

Hitsareista on tällä hetkellä kova pula Oulun alueella. Hitsaajia tarvitsevat useat konepajat. OSAO Edu Oy toteuttaa yhteistyössä TE-palveluiden kanssa työvoimakoulutuksen, joka kouluttaa osaavia hitsareita Pohjois-Pohjanmaan konepaljojen tarpeeseen.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmää ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja hitsaajan ammatissa toimimiseen. Koulutukseen valittavilla tulee olla hitsausalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot.

Ajankohta

Seuraava työvoimakoulutuksena toteutettava koulutus järjestetään ajalla 17.2.2021 – 11.6.2021. Hakuaika koulutukseen päättyy 20.1.2021.

HUOM! Koulutuksen infotilaisuus 14.1.2021 klo 14.00 on siirretty pidettäväksi etäyhteydellä Teamsin välityksellä.
Pääset osallistumaan infoon tästä linkistä linkki infoon

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 3, 90250 Oulu

Hinta

Koulutus on maksuton työttömille työnhakijoille, jotka ovat TE-palveluiden asiakkaita.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 80 päivää. Koulutuksessa on lähiopetusta 55 päivää ja etäopetusta 5 päivää. Työssäoppimista koulutusajasta on noin 20 päivää ja se suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavia hitsareita Pohjois-Pohjanmaan konepajojen tarpeeseen siten, että opiskelija suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

Koulutuksen sisältö

  • Orientaatio
  • Tulityö-, työturva- ja EA -korttikoulutukset
  • Ammatillinen osa: Koulutuksen ammatillinen osa koostuu hitsaajille tärkeistä teoriaopinnoista ja käytännön opista eri hitsausmenetelmistä. Koulutuksen lopulla opiskelijat voivat suorittaa niitä hitsausluokkia, joita yritykset vaativat työntekijöiltään.
  • Työssäoppiminen

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Markus Seppänen, puh. 050 428 0752.

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 10 osallistujaa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivulla

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi.