Tutustu hitsarin, koneistajan ja kiinteistönhoidon ammatteihin | Naisryhmän koulutus

Tutustu ja työllisty - löydä alasi toiselta puolelta! on ESR-rahoitteinen työvoimakoulutus, jossa miesryhmät voivat tutustua naisvaltaisille aloille ja naisryhmät miesvaltaisille aloille. Naisryhmän koulutuksessa tutustutaan miesvaltaisiin, hyvin työllistäviin ammatteihin ja ammattialojen koulutuksiin. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan koulutusta.

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto. Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Kolme paksua vihreää viivaa kärjellään olevan kolmion muodossa. Logo, jossa viivojen muodostaman kolmion keskellä vihreä ympyrä. Oikealla puolella teksti TE-palvelut tjänster i services.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Koulutus siirretään syyskuulle koronaepidemian vuoksi. Arvioitu koulutusaika on 7.9.-25.9.2020, mutta tarkempi koulutusaika tullaan vielä vahvistamaan tällä sivulla. Aikaisemmat hakemukset ovat mukana valinnassa.

Hakuaika koulutukseen päättyy 10.8.2020.

Koulutuspaikka

OSAO Kaukovainion yksikkö, tekniikka (Kotkantie 2A). Koulutukseen sisältyy työelämävierailuja.

Hinta

Koulutus on maksuton työttömille työnhakijoille, jotka ovat TE-palveluiden asiakkaita.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 15 päivää, jonka aikana tutustutaan kolmeen eri alaan (5 päivää / ala). Yhden koulutuspäivän pituus on 7 tuntia.

Koulutuksen tavoite

Koulutukseen osallistujat pääsevät kokeilemaan kolmen eri alan opiskelua ja koulutuksen jälkeen mahdollisesti hakeutuvat jonkin tutustumansa alan koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

Naisryhmälle suunnatussa koulutuksessa tutustutaan kolmeen hyvin työllistävään, miesvaltaiseen ammattiin ja ammattialojen koulutuksiin:

  • Kone- ja tuotantotekniikka, levyseppähitsaaja
  • Kone- ja tuotantotekniikka, koneistaja
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, kiinteistönhoito

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu naisille, joilla ei ole terveydellisiä esteitä koulutukseen osallistumiselle. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan koulutusta.
Koulutus sopii sinulle hyvin, jos pohdit alan vaihtoa tai jos sinulla ei vielä ole ammattia ja haluat tutustua eri ammatteihin

Lisätietoja

Tasa-arvo tutuksi -hanke
Projektipäällikkö Heidi Viljakainen
p. 040 194 5805, heidi.viljakainen@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 14 osallistujaa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutusnumero on 691882.

HUOM: Koulutukseen osallistujat tulevat osaksi Tasa-arvo tutuksi ESR-hanketta. Kaikkia koulutukseen hakevia pyydetään osallistumaan infotilaisuuteen, jossa täytetään ESR-hankkeen lomake. Lomake on täytettävä ennen koulutuksen aloittamista. Jos et pääse infotilaisuuteen, voit sopia lomakkeen täyttämisestä kouluttajan kanssa.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivulla

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi.

Logo, jossa kaksi violettia vaakasuoraa viivaa ja kaksi vaaleansinistä oikealle nojaavaa pystyviivaa muodostavat hashtag-merkin. Vaakasuorissa viivoissa lukee tekstit Tasa-arvo tutuksi ja Gender equality.