Tutustu lähihoitajan, puhtausalan ja kokki-tarjoilijan ammatteihin | Miesryhmän koulutus

Tutustu ja työllisty - löydä alasi toiselta puolelta! on ESR-rahoitteinen työvoimakoulutus, jossa miesryhmät voivat tutustua naisvaltaisille aloille ja naisryhmät miesvaltaisille aloille. Miesryhmän koulutuksessa tutustutaan naisvaltaisiin, hyvin työllistäviin ammatteihin ja ammattialojen koulutuksiin. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan koulutusta.

EU:n sininen lippulogo, jonka alla teksti Euroopan unioni ja Euroopan sosiaalirahasto. Logo, jossa teksti Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Logo, jossa pisaran muotoisessa asetelmassa sinisiä, vihreitä ja punaisia kaarevia viivoja ja vieressä teksti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Kolme paksua vihreää viivaa kärjellään olevan kolmion muodossa. Logo, jossa viivojen muodostaman kolmion keskellä vihreä ympyrä. Oikealla puolella teksti TE-palvelut tjänster i services.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Koulutus järjestetään 7.- 25.9.2020.

Koulutuspaikka

OSAOn Kontinkankaan (Kiviharjuntie 6) ja Kaukovainion (Kotkantie 2A) yksiköt ja Opetusravintola Hilikku (Kasarmintie 8H).

Hinta

Koulutus on maksuton työttömille työnhakijoille, jotka ovat TE-palveluiden asiakkaita.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen kesto on 15 päivää, jonka aikana tutustutaan kolmeen eri alaan (5 päivää / ala). Yhden koulutuspäivän pituus on 7 tuntia.

Koulutuksen tavoite

Koulutukseen osallistujat pääsevät kokeilemaan kolmen eri alan opiskelua ja koulutuksen jälkeen mahdollisesti hakeutuvat jonkin tutustumansa alan koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

Miesryhmälle suunnatussa koulutuksessa tutustutaan kolmeen hyvin työllistävään, naisvaltaiseen ammattiin ja ammattialojen koulutuksiin:

  • Sosiaali- ja terveysala (vammaistyö & ikääntyvien hoito ja kuntoutus)
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala (ylläpitosiivouspalvelut)
  • Ravintola-Catering -ala (kokki-tarjoilija)

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu miehille, joilla ei ole terveydellisiä esteitä koulutukseen osallistumiselle. Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan koulutusta.
Koulutus sopii sinulle hyvin, jos pohdit alan vaihtoa tai jos sinulla ei vielä ole ammattia ja haluat tutustua eri ammatteihin.

Lisätietoja

Tasa-arvo tutuksi -hanke
Projektipäällikkö Heidi Viljakainen
p. 040 194 5805, heidi.viljakainen@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 14 osallistujaa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutusnumero on 694055.

HUOM: Koulutukseen osallistujat tulevat osaksi Tasa-arvo tutuksi ESR-hanketta. Kaikkia koulutukseen hakevia pyydetään osallistumaan infotilaisuuteen, jossa täytetään ESR-hankkeen lomake. Lomake on täytettävä ennen koulutuksen aloittamista. Jos et pääse infotilaisuuteen, voit sopia lomakkeen täyttämisestä kouluttajan kanssa.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivulla

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi.

Logo, jossa kaksi violettia vaakasuoraa viivaa ja kaksi vaaleansinistä oikealle nojaavaa pystyviivaa muodostavat hashtag-merkin. Vaakasuorissa viivoissa lukee tekstit Tasa-arvo tutuksi ja Gender equality.