Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus

Perehdyttävä valmennus ja testi

Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata. Jos sinulta puuttuu todistus osaamisestasi tai se on vanhenemassa, hanki uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamisestasi todistus OSAO Edu Oy:n valmennuksella ja testillä.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Valmennuspäivä on suunniteltu uima-allas- ja märkätilojen siivouksen pintahygieniasta vastaaville, esimerkiksi siivoushenkilöstölle ja esimiehille.

Ajankohta

Koulutus toteutetaan seuraavan kerran 29.9.2022. Ilmoittaudu koulutukseen 15.9.2022 mennessä.

Voimme toteuttaa koulutuksen yrityksille myös erikseen sovittuna ajankohtana. Ota rohkeasti yhteyttä.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2D (ovi D1), 90250 Oulu

Hinta

200 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää päivän ohjelman, tarjoilut ja osaamistestin.
Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%).

Koulutuksen laajuus

Koulutus kesto on 7h. Se toteutetaan yhden päivän aikana klo 8-15.

Koulutuksen tavoite

Valmennus tuo esille uima-allas- ja märkätilojen siivoukseen liittyvät erityiskysymykset uimahalleissa, kylpylöissä, hoitolaitoksissa ja asuinrakennuksien allastiloissa sekä siivouksen merkityksen märkätilojen asiakasturvallisuuden varmistamisessa.

Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata. Allasvesihygieeninen osaaminen osoitetaan vesityökortilla, joka myönnetään Valviran organisoiman testin läpäisseille. Vastaavanlaista osaamista osoittava koulutus on uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamisvalmennus koulutus ja -testi. Sosiaali- ja terveysministeriö pitää uima-allastilojen hygieniaa erittäin tärkeänä ja tukee tilojen siivouksen osaamisen liittyvän koulutuksen kehittämistä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivä koostuu uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin keskeisistä aihealueista. Päivän päätteeksi osallistuja suorittaa hygieniaosaamistestin. Testi on tarjolla vain suomen kielellä. Koulutuksen ja testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen kotiosoitteeseensa SSTL Puhtausala ry:n tarkastuksen jälkeen. Todistus on voimassa 5 vuotta.

Uimahalleilta vaadittavassa valvontatutkimusohjelmassa kuvataan allasveden laatuun ja laadun valvontaan liittyvät oleelliset asiat ja tehtävät, mm. uima-allas ja märkätilojen puhtaanapitoon ja siivoukseen osallistuvan henkilöstön osaamisen todentaminen. Todistus on helppo tapa osoittaa tarvittava osaaminen.

Koulutuksen ja testin valmistelu on tehty SSTL Puhtausala ry:n työryhmässä. Tämä valmennus perehdyttää hygieniaosaamistestin keskeisiin sisältöihin. Koulutuksia saavat pitävää SSTL Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat.

Ohjelma:
 • Ilmoittautuminen ja aamukahvi
 • Päivän tavoitteet ja materiaalit
 • Lainsäädäntö; uima-allastiloja koskeva lainsäädäntö ja muu ohjeistus
 • Uima-allastila toimintaympäristönä ja työyhteisönä
 • Uima-allas- ja märkätilojen siivouksen erityispiirteet
  • Lounas
 • Erityiskohteiden siivous
 • Laadunvalvonta
  • Iltapäiväkahvi
 • Siivoojan työ uima-allastilassa ja muissa märkätiloissa
  • Tauko
 • Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittaminen.

Koulutuksen minimi osallistujamäärä

Toteutuakseen koulutus tarvitsee 9 osallistujaa.

Lisätietoja

Sari Kivioja, p. 050 453 1941, sari.kivioja@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Linkkipainike on näkyvilä ilmoittautumisajan ollessa voimassa.

Imoittaudu 29.9.2022 koulutukseen henkilöasiakkaana (itse maksavat asiakkaat)

Ilmoittaudu 29.9.2022 koulutukseen organisaation edustajana (laskutettavat yritysasiakkaat)

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.