Vastaanottovirkailija

Matkailualan perustutkinto

Vastaanottovirkailijan työ sopii sinulle, joka tykkäät aidosti olla ihmisten kanssa, olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Tyytyväinen asiakas on sinulle tärkein asia työssäsi. Olet myös täsmällinen ja luotettava työntekijä. Kasvava matkailuala tarvitsee jatkuvasti lisää hyviä työntekijöitä – ole sinä yksi heistä!

Ammatti ja opinnot

Tutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä erilaisissa majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä. Koulutuksesta saat myös valmiuksia toimia matkailupalvelujen tuottamiseen ja toteuttamiseen liittyvissä ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä. Koulutuksen aikana opit lisäksi ravintolan asiakaspalvelua ja myyntiä, matkailualan markkinointiviestintää sekä kokouspalveluja.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Seuraava haku koulutukseen käynnistyy kesällä 2021.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään monipuolisissa matkailualan työtehtävissä.

Opintojen alkaminen ja kesto

Koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen osaamisen kehittämisuunnitelma HOKS. Seuraava koulutus on suunniteltu aloitettavaksi 4.10.2021.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2 C, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Valintakriteerit opiskelijavalinnalle

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle.

Kutsu haastatteluun lähetetään hakijoille sähköpostilla. Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valintatieto lähetetään sähköpostilla.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Matkailualan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.1.2. Katso lisätietoja kielitaidon arvioinnista täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Oppilaitoksessa tapahtuvan opetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

  • Matkailualan asiakaspalvelu, pakollinen tutkinnon osa, 30 osp
  • Hotellin vastaanottopalvelut, osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp
  • Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
  • Matkailupalvelujen toteuttaminen, 15 osp
  • Matkailualan markkinointiviestintä, 20 osp
  • Kokouspalvelut, 15 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta ja kustannukset

Opetus on maksutonta, oppimateriaalikulut maksaa opiskelija itse.

Lisätiedot

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Opinto-ohjaaja Marianne Tapper, p. 050 366 0199, marianne.tapper@osao.fi

Oppisopimuskoulutuksen lisätiedot ja hakeutuminen

Koulutussuunnittelija Paula Tuohimaa, p. 050 317 4818, paula.tuohimaa@osao.fi.

Hae koulutukseen

Alle tulevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >