Verkkokauppa- ja digiosaaja 30 osp

Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto -tutkinnon osa liiketoiminnan perustutkinnosta

Onko sinulla kokemusta asiakaspalvelusta ja myyntityöstä? Haluaisitko vahvistaa verkkokauppa- ja digitaalisen markkinoinnin osaamistasi? Tule mukaan käytännönläheiseen koulutukseen, joka antaa sinulle valmiuksia laajentaa omaa osaamistasi!

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla on ennestään asiakaspalvelun ja myynnin työkokemusta ja jotka haluavat laajentaa osaamistaan verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin osalta.

Hakijoilta edellytetään tietotekniikan perusteiden hallintaa sekä mahdollisuutta osallistua sekä lähi- että etäopetukseen. Pääosa koulutuksesta tullaan järjestämään etäopetuksena Microsoft Teamsin kautta, mitä varten opiskelijat tarvitsevat oman tietokoneen. Opinnot edellyttävät myös, että opiskelija pystyy käyttämään omaa mobiililaitetta (matkapuhelin tai padi) opiskelun työkaluna, jolloin opiskelija tuottaa ja julkaisee harjoitustehtäviä omalla mobiililaitteella.

Opiskelukielenä on suomi, mutta opiskelijalta edellytetään myös englannin kielen perusteiden osaamista.

Hakuaika

Koulutukseen hakeutuminen on päättynyt.

Ajankohta

Seuraava koulutus on suunnitetu aloitettavaksi lokakuussa 2022. Koulutukseen voi  hakea TE-koulutuksena sekä jatkuvan haun kautta.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2C, 90250 Oulu

Hinta ja kustannukset

Koulutus on maksutonta. Pääosa koulutuksesta tullaan järjestämään etäopetuksena Microsoft Teamsin kautta, mitä varten opiskelijat tarvitsevat oman tietokoneen. Opinnot edellyttävät myös, että opiskelija pystyy käyttämään omaa mobiililaitetta (matkapuhelin tai padi) opiskelun työkaluna, jolloin opiskelija tuottaa ja julkaisee harjoitustehtäviä omalla mobiililaitteella.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia jatkaa oman alan asiakaspalvelun ja myynnin tehtävien lisäksi verkkokaupan ylläpitämis- sekä digitaalisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen tehtävissä. Koulutukseen sisältyy sähköisen kaupankäynnin ja digitaalisen markkinoinnin opintoja.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen alussa on kaksi lähipäivää, muuten opetus tapahtuu Teamsin kautta etäopetuksena. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista noin kaksi kuukautta.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 5 pistettä
 • motivaatio, enintään 2 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hän voi osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai osallistumalla kielitaidon
arviointiin. Kielitaitotasosuositus tässä koulutuksessa on B1.2.

Koulutuksen sisältö

 • Verkkokaupan perustaminen, ylläpito ja alustat
 • Verkkokaupan logistiikka ja maksuliikenne
 • Verkkokaupan asiakaspalvelu
 • Markkinointiviestinnän muodot, keinot ja asiakassegmentointi palvelumuotoilun näkökulmasta
 • Markkinointiviestintäsuunnitelman laatiminen
 • Digitaalisen markkinoinnin työvälineet
 • Digitaalisen markkinoinnin sisällöntuotanto
 • Digitaalisen markkinoinnin analytiikka
 • Viestintä suomen ja englannin kielellä
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet -palvelussa

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Tiina Karvonen, p 050 4624 720, tiina.karvonen@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt OSAOn hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.