Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen 10 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutus toteutetaan myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutuksen kohderyhmänä ovat viheralasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat alan koulutukseen ja työtehtäviin. Pääsyvaatimuksena on T-kortti.

Hakuaika

Koulutukseen ei ole tällä hetkellä jatkuvaa hakua.

Koulutuspaikka

Koulutuksen järjestää Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele. Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan Työturvallisuus- ja Tieturva1 -kortit. Korttien viranomaismaksut ovat tällä hetkellä  yhteensä noin 20 euroa. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva työasu ja turvakengät.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut lyhyellä koulutuksella viheralan monipuolisiin työtehtäviin, sekä innostaa hakeutumaan puutarha-alan tutkintokoulutukseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa valmiuksia:

  • käyttää ja huoltaa viherrakentamisen koneita ja laitteita (esim. traktori, kuormaaja, kaivukone, maantiivistäjä, tärymuokkain, kuormaajan ja traktorin lisälaitteet)
  • käyttää ja huoltaa viheralueiden ylläpidon koneita ja laitteita (esim. kiinteistötraktori lisälaitteineen, ruohonleikkuri, siimaleikkuri, lehtipuhallin, raivaussaha, moottorisaha, pensasleikkuri)
  • lajitella jätteitä ja huolehtia kierrätyksestä
  • ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
  • käyttää henkilökohtaisia suojaimia ja ylläpitää työkykyä
  • edistää kestävän kehityksen mukaisia työtapoja

Osaaminen osoitetaan aidossa asiakaspalveluympäristössä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.

Työvoimakoulutuksena toteutettavaan koulutukseen valitaan 5 opiskelijaa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista täältä >

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Ismo Lindroth
p. 050 0285 340, ismo.lindroth@osao.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Katso lisätietoja työvoimakoulutuksesta ja hae TE-palveluiden sivuilta