Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen 10 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on päättynyt 18.10.2019.

Koulutuksen kesto on noin kaksi kuukautta. Seuraavat koulutukset alkavat 24.10.2019 ja 28.10.2020.

 

Koulutuspaikka

Koulutuksen järjestää Kempeleen – Limingan yksikkö, Kempele. Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

 

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan työturvallisuus- ja tieturva1 -kortit. Korttien viranomaismaksut ovat tällä hetkellä  yhteensä noin 20 euroa. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva työasu ja turvakengät.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut lyhyellä koulutuksella viheralan monipuolisiin työtehtäviin, sekä innostaa hakeutumaan puutarha-alan tutkintokoulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa valmiuksia:

  • käyttää ja huoltaa viherrakentamisen koneita ja laitteita (esim. traktori, kuormaaja, kaivukone, maantiivistäjä, tärymuokkain, kuormaajan ja traktorin lisälaitteet)
  • käyttää ja huoltaa viheralueiden ylläpidon koneita ja laitteita (esim. kiinteistötraktori lisälaitteineen, ruohonleikkuri, siimaleikkuri, lehtipuhallin, raivaussaha, moottorisaha, pensasleikkuri)
  • lajitella jätteitä ja huolehtia kierrätyksestä
  • ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
  • käyttää henkilökohtaisia suojaimia ja ylläpitää työkykyä
  • edistää kestävän kehityksen mukaisia työtapoja

Osaaminen osoitetaan aidossa asiakaspalveluympäristössä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

 

Lisätietoja

Opettaja
Ismo Lindroth
p. 050 0285 340
ismo.lindroth@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalveluista saat hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi on avoinna kenelle tahansa, joka on kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta ja tarvitsee lisää tietoa hakeutumisesta.

p. 040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.

 

Hakeminen

Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana. Haastattelussa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen