Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen 10 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 28.10.2020. Koulutuksen kesto on noin kaksi kuukautta.

 

Koulutuspaikka

Koulutuksen järjestää Kempeleen – Limingan yksikkö, Kempele. Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

 

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan työturvallisuus- ja tieturva1 -kortit. Korttien viranomaismaksut ovat tällä hetkellä  yhteensä noin 20 euroa. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva työasu ja turvakengät.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut lyhyellä koulutuksella viheralan monipuolisiin työtehtäviin, sekä innostaa hakeutumaan puutarha-alan tutkintokoulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa valmiuksia:

  • käyttää ja huoltaa viherrakentamisen koneita ja laitteita (esim. traktori, kuormaaja, kaivukone, maantiivistäjä, tärymuokkain, kuormaajan ja traktorin lisälaitteet)
  • käyttää ja huoltaa viheralueiden ylläpidon koneita ja laitteita (esim. kiinteistötraktori lisälaitteineen, ruohonleikkuri, siimaleikkuri, lehtipuhallin, raivaussaha, moottorisaha, pensasleikkuri)
  • lajitella jätteitä ja huolehtia kierrätyksestä
  • ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
  • käyttää henkilökohtaisia suojaimia ja ylläpitää työkykyä
  • edistää kestävän kehityksen mukaisia työtapoja

Osaaminen osoitetaan aidossa asiakaspalveluympäristössä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Tämä koulutus sopii sinulle, joka haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi, olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralan koneiden ja laitteiden käyttäminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Ismo Lindroth
p. 050 0285 340, ismo.lindroth@osao.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa.

 

Hakeminen

Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana. Haastattelussa painotetaan soveltuvuutta asiakaspalveluun, tarvetta koulutukseen ja valmiuksia verkko-opiskelutehtävien opiskeluun työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

 

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.