OSAO kasvatti suosiotaan yhteishaussa

Hius- ja kauneusala on yhteishaun kestosuosikki.

Hius- ja kauneusala on yhteishaun kestosuosikki.

Ammattiopistojen ja lukioiden yhteishaku päättyi 13.3.2018.

Oulun seudun ammattiopistoon haki 2425 peruskoulun päättöluokkalaista ja ylioppilasta, mikä on 129 hakijaa enemmän kuin edellisenä vuotena. Elokuussa alkaviin ammattiopintoihin valitaan 1634 opiskelijaa.

Tänä vuonna suosittuja aloja olivat rakennusala, liiketoiminta, tieto- ja viestintätekniikka, media-ala, sähköala, sosiaali- ja terveysala ja turvallisuusala. Heikosti vetivät ravintola- ja cateringala sekä puuteollisuus. Ravintola-alan suosio on ollut laskussa valtakunnallisesti viime vuosina.

Valintatulokset julkaistaan aikaisintaan 14.6.2018. Mikäli nuori ei saa opiskelupaikkaa yhteishaussa, hän voi tulosten tultua hakea yhteishaun varasijoille. Yksi vaihtoehto on myös ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus VALMA, johon on haku touko-heinäkuussa.

OSAO Ovi –hakijapalvelu auttaa koulutukseen hakeutumisessa ympäri vuoden. OSAO Ovi palvelee Pakkahuoneenkatu 10:ssä, puhelimella, sähköpostilla ja chatissa.

Koko Suomessa yhteishaun hakijoista 52 prosenttia haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 48 prosenttia lukioon. Ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisesti noin 37 750 hakijaa eli noin 1900 hakijaa vähemmän kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla 41 900, joista 1 850 on ruotsinkielisissä koulutuksissa. Viime vuosina ammatillisen koulutuksen suosio yhteishaussa on valtakunnallisesti laskenut, toisin kuin Oulun seudulla vetovoima on pysynyt vahvana.

Ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on luoda sellaista osaamista, jolla henkilö työllistyy. Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekk.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929