OSAO ohjeistaa opiskelijoita ja henkilöstöä koronavirukseen varautumisessa

Matkustuskielto 12.3. alkaen

Ohjeistamme opiskelijoitamme ja henkilöstöämme koronavirukseen varautumisessa ja seuraamme tilannetta tiiviisti. Tartuntatautiepidemioissa noudatamme Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ja ulkoministeriön antamia ohjeistuksia.

Päivitämme opiskelu- ja työturvallisuutta varmistavia ohjeitamme tilanteen vaatimalla tavalla.

 

Matkustuskielto

OSAOssa astuu 12.3. voimaan matkustuskielto, joka koskee kaikkia opintoihin ja henkilöstön työtehtäviin liittyviä ulkomaanmatkoja sekä ulkomailta OSAOon suuntautuvia vierailuja. Matkustuskielto kestää toistaiseksi.

Ulkomaille suuntautuvia opintojaksoja tai vaihtojaksoja ei tällä hetkellä tehdä ja aiemmat varaukset perutaan. Käynnissä olevat vaihtojaksot tai opintovierailut voidaan suorittaa loppuun, ellei tilanne muutu kohdemaassa. OSAO arvioi tilannetta kohdemaakohtaisesti.

 

Hengitystieinfektioita vältetään käsi- ja yskimishygienialla

Opiskelijoita ja henkilöstöä on ohjeistettu hyvään käsi- ja yskimishygieniaan sekä kättelystä pidättäytymiseen. Tärkeää on pestä kädet vedellä ja saippualla usein.

Suu ja nenä suojataan kertakäyttönenäliinalla yskiessä tai aivastaessa.

Mahdollisten oireiden ilmetessä opiskelijoita ohjeistetaan ottamaan yhteyttä opiskelijaterveydenhuoltoon, lähimpään terveyskeskukseen tai päivystykseen.

 

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen ajantasainen koronavirustiedote

Ulkoministeriön tiedotteet