OSAO Ovi neuvoo kesällä

OSAO Ovi neuvoo kesällä

OSAO Ovi palvelee kesän ajan osoitteessa Pikisaarentie 13, muistuttaa kehityspäällikkö Raija Lehtonen.

Kesäkuun puolivälissä tunnelma OSAO Ovi -hakijapalvelussa oli vilkas kuin postikeskuksessa. Käynnissä oli Oulun seudun ammattiopistoon kevään yhteishaussa valittujen 1634 opiskelijan valintakirjeiden postitus.

– Muistutan kissankokoisin kirjaimin, että OSAOon valitun tulee ottaa paikka Wilman kautta vastaan viimeistään torstaina 28.6. klo 16. Wilma-tunnukset on lähetetty valintakirjeen mukana, sanoo OSAO Ovesta kehityspäällikkö Raija Lehtonen.

OSAO Ovi palvelee koko kesän

OSAO Oveen on keskitetty hakijoiden ohjaus ja neuvonta. OSAO Ovi palvelee koko kesän kaikkia ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneita. Jos olet vailla opiskelupaikkaa tai paikan vastaanottaminen herättää kysymyksiä, OSAO Ovi ohjaa.

– Meille on helppo tulla käymään ja yhteyttä voi ottaa chatilla, puhelimella tai sähköpostilla. Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa jokaiselle – kaikenikäisille hakijoille ja nuorten hakijoiden vanhemmille, Lehtonen lupaa.

OSAO Ovessa on tieto OSAOn koulutuksista ja opiskeluun liittyvistä asioissa yhdessä paikassa, esimerkiksi yksiköiden ajantasainen paikkatilanne. Kun paikkoja vapautuu, OSAO Ovi hoitaa opiskelijoiden kutsumisen varasijoilta.

– Tilanne elää koko kesän syksyyn asti, kun esimerkiksi joku saa ylemmän hakutoiveen paikan ja vastaavasti hänen paikkansa vapautuu. Lähetämme automaattisesti varasijoilla oleville kutsuja vapautuneista opiskelupaikoista.

Jatkuva haku aina

Jos joillakin aloilla paikat eivät täyty yhteishaussa, OSAOn yksiköt laittavat paikat jatkuvaan hakuun Opintopolkuun ja ne löytyvät myös OSAOn koulutuskalenterista.

– Aiemmilta vuosilta tuttua lisähakua ei enää järjestetä. Jatkuvassa haussa paikkoja voi hakea milloin vain. Tässäkin asiassa OSAO Ovi palvelee läpi kesän, kertoo Lehtonen.

Haussa olevat koulutukset koulutuskalenteri.osao.fi »

teksti Marko Sirviö
kuva Jouni Ylisuutari