OSAO uusi sopimukset Pudasjärven ja Taivalkosken kanssa

Koulutuskuntayhtymä OSAO on uusinut yhteistyösopimukset Pudasjärven kaupungin ja Taivalkosken kunnan kanssa. Sopimuksissa OSAO sitoutuu järjestämään ammatillisen koulutuksen operatiivisen toiminnan Taivalkoskella ja Pudasjärvellä. OSAO on toiminut kyseisillä paikkakunnilla vuodesta 2008 lähtien.

”Yhteistyösopimusten uusiminen on viesti siitä, että olemme sitoutuneita kehittämään ammatillista koulutusta tällä alueella”, sanoo OSAOn kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

”Meidän tavoitteenamme on laajentaa ja syventää paikallisia ja valtakunnallisia osaamispolkuja. Pudasjärvi ja Taivalkoski ovat OSAOn pohjoisimmat toimipisteet”, Paloniemi tarkentaa.

Nuorten yhteishaku alkamassa

OSAOn toiminta Taivalkoskella ja Pudasjärvellä lisää Koillismaan veto- ja pitovoimaa: alueen työnantajat saavat osaavia työntekijöitä ja nuoret voivat suorittaa ammattiopinnot lähellä kotia.

Nuorille, peruskoulun päättäville tarkoitettu yhteishaku on 18.2. – 10.3.2020. Yhteishaussa Pudasjärvelle otetaan 27 opiskelijaa ja Taivalkoskelle 78 opiskelijaa. OSAOn koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden myös yhteishaun ulkopuolella.

OSAOn Pudasjärven yksiköstä alueen elinkeinoelämä saa osaavia ammattilaisia. Etenkin puuteollisuuden ja sähkö- ja automaatioasennuksen työntekijöille on kova kysyntä työmarkkinoilla. Pudasjärven yksikössä koulutetaan merkonomeja, sahaprosessinhoitajia, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja sähköasentajia. Yksikössä on tarjolla myös ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto sekä matkailupalvelujen ammattitutkinto. Pudasjärveltä valmistuu vuosittain noin 30 opiskelijaa. Henkilökuntaa on noin 20.

OSAOssa Taivalkoskella koulutetaan metsä-, maarakennus- ja kaivosalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Ajanmukainen opetuskalusto ja yksikön läheisyydessä sijaitsevat harjoitustyömaat tarjoavat hyvät puitteet ammatin oppimiselle. Viime vuonna yksiköstä valmistuneet työllistyvät lähes sataprosenttisesti. Taivalkoskelta valmistuu vuosittain noin 50 opiskelijaa. Henkilökunnan määrä on 34.

OSAO on Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. OSAOssa on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille.

Koulutuskuntayhtymä OSAOn konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAOn koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa, Haukiputaalla, Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAOssa on noin 8 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 850.

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, 050 5383 929, jarmo.paloniemi@osao.fi