OSAO yhteishaussa jälleen vetovoimainen

Media-ala on joka vuosi yhteishaun suosituimpia aloja.

Media-ala on joka vuosi yhteishaun suosituimpia aloja.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 12.3.2019.

Oulun seudun ammattiopisto OSAOon haki yhteishaussa 2222 ensisijaista hakijaa. Yhtä opiskelupaikkaa tavoitteli 1,3 ensisijaista hakijaa.

Vetovoimaisimmat hakukohteet OSAOssa olivat:

• kansainvälisen liiketoiminnan perustutkinto (5,5 ensisijaista hakijaa / aloituspaikka)
• media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (4,70 ensisijaista hakijaa / aloituspaikka)
• tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (3,12 ensisijaista hakijaa / aloituspaikka)

Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi on tyytyväinen OSAOn tulokseen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta: ”Kokkikoulutuksen vetovoima on laskenut valtakunnallisesti jo useana vuotena peräkkäin markkinointiponnisteluista huolimatta. Myös logistiikka-ala ja Pudasjärven yksikön tarjoamat koulutukset vetivät odotettua huonommin”.

OSAOon valitaan 1668 opiskelijaa. Osaan tutkinnoista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 13.6. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.

Valtakunnallisesti hakijoista 51 % haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 49 % lukioon. Viime vuosina ammatillisen koulutuksen hakijamäärät yhteishaussa ovat laskeneet. Tähän vaikuttaa osaltaan se, että ammatilliseen koulutukseen on nykyään mahdollista hakeutua myös jatkuvan haun kautta.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekk.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929