OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi / Hankeblogi

Joulupukkikin käyttää tablettia, miksen minäkin!

OSAO Top kumppani, Oulun TOPPI ja Oppia niinku töissä -hankkeissa on lähinnä ryhmänohjaajien ja työssäoppimista ohjaavien ja työelämäyhteistyötä koordinoivien opettajien käyttöön hankittu taulutietokoneita helpottamaan töiden tekemistä kentällä ja mahdollistamaan uusia työskentelytapoja. Käyttäjäkokemusten myötä toivotamme Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Lue lisää »

Mullistuksia maarakennus- ja kaivannaisaloilla

Perinteiset maarakennus- ja kaivannaisalat ovat murroksessa, kun uudet 3D & GPS – koneenohjausjärjestelmät tekevät tuloaan työmaille. Joillekin isoille työmaille ei enää pääse töihin ilman kyseisiä laitteita ja niiden hallintataitoja. Marasimu-projektin asiantuntijaopettajat päättivät ottaa järjestelmät haltuun, joten 3D&GPS – koneenohjausjärjestelmät hankittiin simulaattoreihin ja aitoihin työkoneisiin – ja niitä opeteltiin käyttämään. Lue lisää »

#eläyritä

Tämä koulutuspäivämme hashtag ei kuulosta alkuun kovinkaan yrittäjyyttä kannustavalta sanayhdistelmältä, mutta se on todellisuudessa juuri sitä kuopiolais-oululaisittain viännettynä. Sehän tarkoittaa Elä! ja Yritä! Ja kun hankkeemme työntekijöistä on yli puolet savolaisia, se voi tarkoittaa myös oikeastikin että elä yritä! Tai sitten ei. Otappa selevää... Lue lisää »

Kauneuskujaa pitkin yrittäjyyteen -opiskelijablogi

Ensin jännitti tuleeko tarpeeksi asiakkaita vai olisiko kannattanut hakea töitä muualta, mutta loppua kohden enempää asiakkaita ei olisi voinut ottaa. Lue lisää »

Makija matka yrittäjyyteen - opiskelijoiden kokemuksia kesäyrittäjyydestä

Kesällä 2014 perustimme kuuden luokkatoverin kesken kaksi NY-yritystä, tilausleipomo Makijan sekä myymälä-kahavila Makijan OSAO Myllytullin myymälä Oppipuodin tiloihin. Idean tähän itsemme työllistämiseen saimme ryhmänohjaajaltamme talvella 2014. Kun idea NY-yrityksestä oli heitetty ilmoille, osallistuimme NY-toiminnasta kertovaan esittelytilaisuuteen, ja halu kokeilla yrittäjyyttä ja työllistää itsensä kasvoi entisestään. Lue lisää »

Oulun TOPPI – hankkeen suunnittelu- ja työstöpäivä Oulun aikuiskoulutuskeskuksessa 5.6.2014.

Oulun seudun ammatillista koulutusta tarjoavat oppilaitokset laativat yhteistyössä konkreettisen ja toteuttamiskelpoisen työpaikkaohjaajakoulutuksen toteuttamissuunnitelman, jossa huomioidaan alueen koulutuksenjärjestäjien vahvuudet. Yhdessä järjestettävää työpaikkaohjaajakoulutusmallia pilotoidaan syksystä 2014 alkaen. Suunnittelu- ja työstäpäivässä sovittiin alustavasti työpaikkaohjaajakoulutuksen aikataulutuksesta. Lue lisää »

Avitus – ovi auki opiskelijalle

”Hei Avittaja, yrityksessäsi on käyty kuluvan viikon aikana yhteensä 19 keskustelua, joissa on vaihdettu yhteensä 811 viestiä. Olette yrityksessänne olleet kirjautuneena yhteensä 20 kertaa… Voisitko lisätä keskusteluiden arvoa tai muuta toiminnallesi tärkeää konversiota kirjautumalla useammin tai päivystämällä pidempään?” Näitä tilastoja ja kysymyksiä esittää viikoittainen sähköpostiraportti. Meitä halutaan palvella. Lue lisää »

Matkatarinoita kesätyöyrityksissä, osa IV

Tällä kertaa kirjoitukseni kertoo liminkalaisista 4H-yrittäjistä ja OSAOn opiskelijoista, jotka perustivat Rantakylään kesäksi kioskin uimamontulle. Toinen esimerkkini on tositarina kahdesta liminkalaisesta lukiolaisesta, jotka vuoden harjoiteltuaan 4H-yrittäjyyttä, perustivat tämän vuoden alusta "oikean" yrityksen. Lue lisää »

Matkatarinoita kesätyöyrityksissä, osa III

Maakuntamatkailuni nuorten yrittäjien parissa vei minut seuraavaksi Oulun seudulta tällä kertaa Kainuuseen Vuoreslahden Kesäkioskille, jonne olin sopinut tapaamiset kahden kainuulaisen harjoitusyrityksen kanssa. Toinen yrityksistä oli nimeltään Kainuu Guide ja toinen Kesäkioski. Kesäkioskia pyörittivät kajaanilaiset lukion 2. vuoden aloittava Salla Kauppinen ja 4. vuodelle menevä Olli Kärki. Lue lisää »

Matkatarinoita kesätyöyrityksissä, osa II

Nuorten luovuudesta ja ahkeruudesta koin jälleen yhden esimerkin, kun menin tapaamaan Veera Ylikotilaa, 19, Liikuntakeskus Hukan pihalle, jossa toimii hänen yrityksensä Veeran Pyöräpaja. Lue lisää »

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.