OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi / Yrittäjä 2025 -tapahtuma 12.4.2016

Yrittäjä 2025 -tapahtuma 12.4.2016

Kosmologi Esko Valtaoja luennoi Yrittäjä 2025 -tapahtumassa.

Kosmologi Esko Valtaoja luennoi Yrittäjä 2025 -tapahtumassa.

OSAO järjesti Yrittäjä 2025 – tapahtuman yhteistyössä Pohton ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa 12.4.2016 Pohtolla. Työnantajat kutsuttiin paikalle Oppisopimusyksikön projektien toimesta kuulemaan ja pohtimaan mm. mistä tulevaisuuden menestystarinat on tehty, tunnistavatko yritykset uusia mahdollisuuksia ja haasteita sekä ovatko ne valmiina muutokseen ja tietoisia siitä, mitä se vaatii. Mukaan tapahtumaan saatiin runsaasti tiedonjanoisia yrittäjiä kuulemaan yrityksen osaamisen kehittämiseen ja tulevaisuuden avaintaitojen hankkimiseen liittyvistä mahdollisuuksista.

Muutos on mahdollisuus

Tapahtuman juontajana toimi Kasvun Roihun Matti Härkönen, joka kannusti yrittäjiä lennokkaalla tavallaan pohtimaan, miten yrityselämä ja yritysten osaamistarpeet ovat muuttuneet tai muuttumassa sekä sitä, minkälaiset osaajat rakentavat menestystarinoita. Ohjelman lomassa tarjottiin yrityksille mahdollisuuksia verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia keskenään.

Meneekö meillä hyvin?

Kosmologi Esko Valtaoja tarjosi meille positiivisen piristysrokotteen uhkakuvia vastaan. Innovaatioita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa! Hän muistutti osallistujia siitä, että koulutuksesta on leikattu jo useita vuosia peräkkäin. Korreloiko tämä suoraan sitä, ettei uusia patentteja ja innovaatioita synny enää aikaisempien vuosien malliin? Uutta osaamista tarvitaan ja Valtaoja rohkaisikin katsomaan tulevaisuutta hieman kauemmaksi. Vuosi 2025 on aivan oven takana, mutta miltä yhteiskunta näyttää sadan vuoden kuluttua?

Valtaoja toi esille myös sitä tosiasiaa, että kokonaishyvinvointi maailmassa on lisääntynyt jo pitkän aikaa - vaikka toisin uutisoidaan. Ja että esimerkiksi menneiden vuosien lamat ovat tehneet talouden kasvukäyrään vain pieniä notkahduksia. Hänen viestinsä olikin, että tällaisille lyhyille taantumille ei tulisi antaa liian suurta painoarvoa. Lisäksi hän maalasi täynnä mahdollisuuksia ja yhä parempaa hyvinvointia yhä useammille ihmisille tuottavaa tulevaisuutta jatkuvasti keksittävien uusien innovaatioiden myötä.

Esko Valtaoja muistutti paikallaolijoita siitä, että keksinnöt täytyy valjastaa oikeanlaiseen käyttöön ja tässä tarvitaan mm. empatiaa. Hän kertoi esimerkin lapion käytöstä, että parhaimmillaan sitä voidaan hyödyntää ojan kaivamiseen, mutta väärin käytettynä sillä voi tappaa toisen ihmisen.

Tietoiskuja, keskustelua ja uusia ideoita

Tapahtumassa tarjottiin myös lyhyitä tietoiskuja Oppisopimusyksikön osaamistarvekartoituksista ja koulutussuunnitelmien laatimisesta, TE-toimiston rekrykoulutuksesta sekä Pohton palveluista. Lisäksi kerättiin yrittäjien toiveita teemoiksi syksyllä järjestettäviin aamiaistilaisuuksiin ja saldona saatiin hyviä ideoita näiden suunnittelemiseksi. Lopuksi järjestettiin vielä paneelikeskustelu päivän teemaan liittyen.

Asiaosuuden päätyttyä pelle pelottomat ja innostuneet yrittäjät siirtyivät hyväntuulisina vielä jatkamaan keskustelua lounaalle, joten järjestäjinä voimme tuntea tyytyväisyyttä onnistuneesta tapahtumasta!

Teksti: Terhi Halonen, Kati Pääkkönen ja Heli Pesonen
Kuvat: Jouni Ylisuutari

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.