OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi / K2K-mentorointiin osallistuneen uuden opettajan tarina

K2K-mentorointiin osallistuneen uuden opettajan tarina

Mentorointi on tosi tarpeellinen uudelle opettajalle. Odotin, että saan ohjausta ja tukea sekä turvaa ja varmuutta uudessa ammatissa. Alussa ajattelin, että kyllä nykyajan nuoret ovat ehkä haastavampia kuin ennen, mitenkähän nämä on ennen hoidettu? Olen huomannut että mentorillani oli karismaa, hyviä jämäköitä ideoita kokemuksen kautta sekä työelämäosaamista tähänkin. Hiljainen tieto jaettavaksi on tärkeää, pelkkä teoria ei riitä ja tarvitaan historian kahinaa että entinenkin tieto säilyy muuttuvassa maailmassa.

Itselläni oli haastavin tilanne hankalan nuoren kohtaaminen vuorovaikutustilanteessa opettaessani. Myös erittäin tärkeä asia on ollut ajanhallinta paperityön ja opettamisen suunnittelun välillä, ettei se aika menisi työssä 24/7.

Sain mentoroinnista rohkeutta ja varmuutta omaan opettajan työhön ja opettamiseen. Tapaamiset ja keskustelut rennossa hengessä kahvilassa oli mukavaa ja luottamuksellista.Ajattelin alussa tätä virallisemmaksi, mutta tapaamiset kahvilassa poissa opetusympäristöstä, oli oikein hyvä ajatus.

Mentorilta sain kannustusta, varmuutta ja rohkeutta uuteen opettajan työhön. Meistä tuli kyllä oikein hyviä tuttuja ja KAVEREITA, jonka aina muistan ja seuraaville jaan, sitten kun olen itse mentori eläkkeellä :-)

Mentorointia voisi kehittää vielä esimerkiksi järjestämällä ajoittain ryhmätapaamiset, jossa uudet opettajat kohtaavat ja kertovat mikä mietityttää? Vertaistuki tulisi tätäkin kautta. Kokeneet eläkeläiset kertoisivat omia opettajan työn "kokemustarinoita "nuoruudesta tähän päivään.

K2K-mentorointi tarkoittaa vapaaehtoista henkilökohtaista mentoria uudelle opettajalle (0 – 5 v. opettajakokemusta), joka haluaa

  • kehittää opiskelijoiden kohtaamisen taitoa
  • helpottaa tuen tarpeen varhaista tunnistamista
  • nopeuttaa huolen puheeksi ottamista
  • rohkaistua antamaan ja etsimään opiskelijalle ennakoivaa tukea.

Kiinnostuitko? Tutustu lisää: www.osao.fi/k2k. Saat mentorin itsellesi laittamalla sähköpostia anna-mari.saarela@osao.fi tai soittamalla 040 6618 123.

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.