OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi / DigOsPe -hankkeessa otettiin digilaitteet haltuun

DigOsPe -hankkeessa otettiin digilaitteet haltuun

DigOsPe -hankkeen mobiililaite käyttöönottokoulutus pidettiin maaliskuun toinen päivä. Koulutuksessa hankkeen toimijat OSAOsta ja PSK:sta perehtyivät GoPro-kypäräkameran, älypuhelimen ja iPad-tabletin peruskäyttöön.

Aiheina olivat mm. tärkeimmät asetukset, verkkoon liittyminen, sovellusten lataaminen, kameratoiminnot, kansioiden järjestely ja tiedostojen siirtäminen sekä ohjelmien välillä liikkuminen ja iCloud-varmuuskopiointi.

GoPro-kameran käyttöön perehtyminen on virkistävää vaihtelua arkityöhön ja edistää opiskelijoiden työpaikalla tapahtuvan oppimisen mobiiliohjausta. Käytön opastusta koulutuksessa antoivat järjestelmätukihenkilö Harri Järvirinne ja ryhmäesimies Kalle Latola Osekkista.

Tablettien käytön opastuksessa saimme OSAOn digiopettaja Perttu Hietalan asiantuntemuksen käyttöön. Tabletti mahdollistaa seinättömän opetuksen ja ohjauksen toteavat työpajaan osallistuneet opettajat. Älypuhelimen käytön opastuksessa olivat mukana turvallisuusvastaava Jani Oikasinen ja it-palvelupäällikkö Kalle Laurinaho. Digitekniikka tutkinnonosien tarjontaan on jo OSAOn Wilmassa, otetaan vain käyttöön kannustavat hankkeessa työskentelevät opot ja projektipäällikkö. 

DigOsPe-hankkeen lyhennelmä tulee sanoista Digitaalisuus osaamisperusteisuuden tueksi. Projektissa kehitämme ja edistämme yhdistelmäpolkuja ammatillisten tutkintojen sisällä ja lukiolaisille. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteisytössä henkilöstön, oppijoiden ja työelämän kanssa. Projektin toimenpiteiden avulla lisäämme erilaisten digitaalisten ohjausmenetelmien käyttöä. Kehitettävät mallit mahdollistavat tukinnonosan suorittamisen työelämässä ja entistä yksilöllisemmät yhdistelmäpolut. Tutkinnonosan suorittaminen edistää opiskelijan ja lukiolaisten työllistymis- ja jatko-opintopolkuja.

OSAOn koordinoimassa projektissa osatoteuttajina ovat PSK-aikuisopisto ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus.

Kuvat: Miia Narkaus

Kommentointi

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.