OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Taimistopohjoinen, Pohjois-Suomen taimistotuotannon kehittäminen

Taimistopohjoinen, Pohjois-Suomen taimistotuotannon kehittäminen

+
Projektin nimi
Taimistopohjoinen, Pohjois-Suomen taimistotuotannon kehittäminen
Alkaa / Päättyy
01.06.2017 / 31.12.2019
Tavoitekuvaus

Tavoitteena on antaa pohjoissuomalaisille taimistoille työvälineitä yritystoiminnan laajentamiseen ja monipuolistamiseen. Työvälineitä ovat mm. kasvivalikoiman täydentäminen uusilla koriste- ja luonnonkasveilla ja uusien kumppanuuksien ja asiakkaiden hakeminen. Hankkeessa pyrimme saamaan myös uusia yrittäjiä alalle. Toimenpiteillä pyrimme saamaan uutta nousua ja kehitystä Pohjois-Suomen koristekasvimarkkinoille, parannamme taimien menekkiä ja varaudumme tulevaisuuden kysyntään.

Päätavoitteet:

  1. Pohjois-Suomen koristekasvitaimistojen ja muiden kasvintuotantotilojen kiinnostus ja kyky tuottaa luonnonkasveja ja vaateliailla kasvupaikoilla menestyviä koristekasveja lisääntyy ja uusia lajeja otetaan tuotantoon.
  2. Pohjois-Suomen taimistot saavat uusia asiakkaita koti- ja ulkomailta ja uusille koristekasveille syntyy kysyntää.
  3. Pohjoissuomalaisten viljelijöiden, vihersuunnittelijoiden ja viherrakentajien yhteistyö tiivistyy, jolloin alan yrittäjät pystyvät vastaamaan paremmin julkisiin kilpailuihin ja tarpeeseen monipuolistaa kasvivalikoimaa, ja samalla uuden yritystoiminnan käynnistämiseen liittyvät riskit pienenevät.

OSAO on osatoteuttajana Luonnonvarakeskuksen koordinoimassa hankkeessa. Muita osatoteuttajia ovat Oulun yliopisto ja Ammattiopisto Lappia

Yhteistyökumppanit
EAKR lippulogo
Yhteystiedot

Puutarha-alan lehtori Juha Karvonen
p. 050 5810182
juha.karvonen@osao.fi