OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Päättyneet hankkeet / SOPU - Sujuvat omat polut

SOPU - Sujuvat omat polut

+
Projektin nimi
SOPU - Sujuvat omat polut
Alkaa / Päättyy
01.04.2018 / 31.05.2020
Tavoitekuvaus

SOPU – Sujuvat omat polut –projektissa tavoitteenamme on HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma) -ohjausprosessin mallintaminen ja kehittäminen. Kehitämme ohjauksellista HOKS-prosessia vastaamaan paremmin uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädäntöä.

SOPU-projektin tavoitteena on opiskelijan sujuva yksilöllinen eteneminen opintopolullaan. Vahvistamme ohjauskäytänteitä mm. osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöissä ja siirtymävaiheissa. Pilotoimme OSAOssa VALMA-koulutuksen ja ammatillisen koulutuksen välimaastoon sijoittuvaa ohjausmuotoa, jossa keskeyttämisen vaarassa olevat opiskelijat polutetaan eteenpäin välittömästi. Arvioimme jo aiemmin kehitetyn vapaaehtoisuuteen perustuvan K2K-toimintamallin soveltamista opiskelijan tueksi erilaisissa koulutuksellisissa siirtymävaiheissa.

Kehitämme projektissa myös hakeutumisvaiheen ohjausta. Kehitämme yksilöllistä koulutukseen tutustumismallia osana jatkuvaa hakua ja luomme samalla ohjauksellista toimintamallia ja mallinnamme aloittamisvaihetta tukevia opintoja hakuvaihetta opinnollistaen. Tavoitteenamme on vahvistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön ohjausosaamista ja koulutuksen järjestäjien välistä yhteistyötä sujuvien opintopolkujen mahdollistamiseksi. Kokonaisuudessaan tulemme hyödyntämään ja jatkokehittämään aiemmissa hankkeissa kehitettyjä sujuvia yksilöllisiä opintopolkuja mahdollistavia ratkaisuja.

Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian, Seinäjoen koulutuskuntayhtymän SEDUn, Länsikannikon Koulutus Oy:n Winnovan sekä Oulun Palvelualan Opiston kanssa. OSAO on hankkeen päätoteuttaja.

Yhteistyökumppanit
Yhteystiedot

Projektipäällikkö Maarit Kopakka
p. 040 668 2884
maarit.kopakka@osao.fi

Projektikoordinaattori Anna-Mari Saarela
p. 040 661 8123
anna-mari.saarela@osao.fi