OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / OSAOlaiselle / Erikoisammattitutkinto / Erikoisammattitutkinto, tarvittavan ammattitaidon hankkiminen ja valmistava koulutus

Erikoisammattitutkinto, tarvittavan ammattitaidon hankkiminen ja valmistava koulutus

Tarvittavan ammattitaidon hankkimisen henkilökohtaistaminen tarkoittaa sinulle parhaiten soveltuvien joustavien opiskelujärjestelyjen, oppimismahdollisuuksien ja oppimisympäristöjen suunnittelua ja toteutusta. Tarvittavan ammattitaidon hankkimisen suunnitelmaan kirjataan, mihin tutkinnon tai tutkinnon osien perusteiden mukaiseen ammattitaitoon pyrit ja miten aiot saavuttaa puuttuvan osaamisen. Suunnitelmaa tarkennetaan ja päivitetään opintojen kuluessa.

Tarvittavan ammattitaidon hankkiminen tarkoittaa osaamisen täydentämistä niiltä osin, kuin tutkinnon tavoitteena oleva osaamisesi ja ammattitaitosi ovat vielä vajaita. Ammattitaitoa ja osaamista voit hankkia valmistavassa koulutuksessa, joka koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työpaikalla tapahtuvista oppimisjaksoista. Näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta järjestetään niissä OSAOn yksiköissä, joissa järjestetään kyseisen ammattialan koulutusta.

Lähiopiskelua ovat mm. luokkaopetus, ryhmätyöskentely ja erilaiset seminaarit. Etäopiskelu on paikasta riippumatonta, ohjattua opiskelua, jossa opiskelija ja opettaja eivät välttämättä tapaa toisiaan. Opetuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöjä. Kaikkeen opiskeluun kuuluu myös itsenäistä työskentelyä.

Päivitetty: 07.01.2016 klo 14:04