OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / OSAOlaiselle / IT-ohjeita / Verkkolevyn linkittäminen

Verkkolevyn linkittäminen

Koulun verkossa ollessasi ns. kotihakemiston pitäisi linkittyä automaattisesti käyttöösi kun kirjaudut koneelle tunnuksellasi. Jos olet koulun verkon ulkopuolella ja VPN-yhteyden päässä, linkitys tehdään seuraavasti:

Windows 7:

1. Valitse Käynnistä-valikko | Tietokone / Computer | Yhdistä verkkoasemaan / Map Network Drive

2. Valitaan Asema / Drive-kenttään jokin vapaana oleva levytunnus, esim. K:

3. Kansio / Folder-kenttään kirjoitetaan \\storage.ak.lan\students\osao\käyttäjätunnus missä ”käyttäjätunnus” on oma käyttäjätunnuksesi.

4. Laitetaan ruksi kohtaan Muodosta yhteys eri tunnistetiedoilla / Connect Using Different Credentials.

Anna nyt käyttäjätunnuksesi muodossa ak\käyttäjätunnus
Voit jättää valinnan kohtaan Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa (Reconnect at Logon), mutta huomioi, että verkkolevy on käytettävissä vain, kun VPN-yhteys on muodostettu.

5. Toimenpiteen jälkeen levy linkittyy ja näkyy resurssienhallinnassa verkkoresurssina.

Windows 10:

1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse Resurssienhallinta (englanninkielisessä käyttöjärjestelmässä File Explorer). Klikkaa jälleen hiiren oikealla painikkeella näkymän vasemmassa laidassa olevasta luettelosta kuvaketta Tämä tietokone (This PC), ja valitse Yhdistä verkkoasemaan (Map Network Drive).

2. Valitse Asema-kohtaan (Drive) haluamasi vapaa kirjain.

3. Kansio-kohtaan kirjoita kotihakemistosi polku: \\storage.ak.lan\students\osao\käyttäjätunnus jossa "käyttäjätunnus" on oma käyttäjätunnuksesi.

4. Laita ruksi kohtaan Muodosta yhteys eri tunnistetiedoilla (Connect Using Different Credentials). Anna käyttäjätunnuksesi muodossa ak\käyttäjätunnus ja valitse Valmis. Kohdassa Toimialue (Domain) tulee nyt lukea teksti ak. Syötä salasanasi, valitse halutessasi haluatko tallentaa tunnistetiedot koneelle, ja lopuksi valitse Ok.

5. Nyt kotihakemistosi näkyy verkkolevynä Resurssienhallinnassa. Voit soveltaa samaa tapaa kotihakemiston ohella myös muihin koulun verkkolevyihin, kunhan tiedät mistä polusta verkkolevyt löytyvät.

Päivitetty: 27.01.2017 klo 10:52