OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / OSAOlaiselle / Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys on hyvä tapa oppia työelämän nykypäivänä edellyttämiä taitoja:

• vieraita kieliä,
• monikulttuurisuutta sekä
• erilaisia ammatillisia ja muita toimintatapoja.

Toiminnan pääpaino on kotikansainvälisyydessä ja ulkomailla suoritettavissa työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa ja  näytöissä. Lisäksi sinulle voi tarjoutua mahdollisuus osallistua esimerkiksi yksikkösi kansainvälisiin projekteihin tai opintomatkoihin.

Kotikansainvälisyys

Kansainvälisyyttäsi voit kehittää kotimaassakin monenlaisella toiminnalla omassa yksikössäsi. Kotikansainvälisyys voi tarkoittaa esimerkiksi

• vieraiden kielten ja kulttuurien opiskelemista,
• erilaisia kansainvälisyystapahtumia sekä
• ulkomaalaisten opiskelijavieraiden emännöintiä ja isännöintiä. KV-kummitoiminnasta voit kysyä lisää yksikkösi kv-vastaavalta.

Haluatko ulkomaille?

Pyrimme järjestämään sinulle liikkuvuusjakson Eurooppaan, jos olet motivoitunut opiskelemaan ulkomailla ja edellytykset liikkuvuusjaksolle täyttyvät.

Eurooppalaisen yhteistyön ansiosta voit halutessasi suorittaa tutkintosi osia OSAOn yhteistyöoppilaitoksissa ja ulkomaisissa yrityksissä. Oppimistulosten eurooppalaisen siirto- ja kerryttämisjärjestelmän ECVETin avulla muualla suorittamasi opinnot tai muutoin hankkimasi osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan osaksi tutkintoasi.

OSAO tukee opiskelijoiden ulkomaanjaksoja taloudellisesti sekä Erasmus+ hankerahalla että OSAOn omalla rahoituksella. Lisätietoa saat yksikkösi kansainvälisyysvastaavalta ja kansainvälisyysinfoista.

Toimi näin:

  1. Osallistu yksikössäsi järjestettäviin kv-infoihin.
  2. Seuraa OSAO-tasoisia hakuaikoja, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Jos suunnittelet vaihtojaksosi ajankohdaksi kevättä, osallistut syksyn hakuun, ja toisinpäin. Huom! Oppisopimusopiskelijoilla on jatkuva haku.
  3. Hae ryhmänohjaajaltasi allekirjoitus apurahalomakkeeseen (puolto liikkuvuusjaksollesi). Löydät sen sivun oikeasta palstasta kohdasta hyödyllisiä linkkejä vaihtojaksosta kiinnostuneelle. Lomakkeen saat myös yksikkösi kv-vastaavalta.
  4. Keskustele liikkuvuusjaksosta yksikkösi kv-vastaavan kanssa ja jatka apurahalomakkeen täyttämistä.
  5. Laadi cv ja motivaatiokirje. Saat ohjeistuksen kv-vastaavalta.

Opiskelijan vakuutusturva on voimassa myös liikkuvuusjaksoilla. Lisäksi OSAO ottaa sinulle matkavakuutuksen.

Jos tutkintosi osan opiskelu ulkomaisessa oppilaitoksessa kestää yhtäjaksoisesti vähintään kahden kuukauden ajan, saat korotetun opintorahan, ulkomaan asumislisän ja lainatakauksen. Työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen ulkomailla saat ulkomaan asumislisän, opintorahan ja lainatakauksen kotimaan summilla.

Mikäli saat muita etuuksia, varmista hyvissä ajoin apurahan mahdollinen vaikutus niihin.

OSAOlaisten terveisiä maailmalta

Linkit

Ajankohtaista

Seuraava hakuaika helmikuussa 2019

Syksyn 2019 liikkuvuusjaksolle voit hakea 1.-28.2.2019. Lisätietoja saat yksikkösi kv-vastaavalta, ja hakulomake löytyy Wilmasta. Oppisopimusopiskelijoilla on jatkuva hakuaika.

OLS-kielitestit ja kielivalmennus vähintään 19 vuorokautta liikkuvuusjaksolla oleville

Kielitestit järjestetään pääsääntöisesti yksiköissä kv-vastaavan johdolla. Varaa aikaa noin 40 min. Kielitestin jälkeen pääset opiskelemaan kieltä sinulle räätälöidyllä etäkurssilla. Palattuasi kotimaahan teet kielitestin uudestaan, ja näet, kuinka kielitaitosi on kehittynyt liikkuvuusjaksosi aikana.

Päivitetty: 29.01.2019 klo 09:57