OSAO

FI EN

Savuttomuus

OSAOn kaikki yksiköt ovat savuttomia. Järjestyssäännöissä kielletään tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö sekä käsittely ammattiopiston alueella, oppimisympäristöissä ja ammattiopiston edustustehtävissä. Kielto koskee myös tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden, sähkösavukkeiden ja tupakkajäljitelmien käyttöä ja käsittelyä. Tupakointikieltoa sovelletaan kaikkien poltettavaksi tarkoitettujen kasviperäisten tuotteiden polttamiseen ja sähkösavukkeiden käyttämiseen.

Tupakkatuotteiden hallussapito on kielletty alle 18-vuotiailta (L549/2016, § 53 ja §74). Tupakkalain §74 kieltää tupakoinnin sisätiloissa, jotka ovat yleisön, työntekijöiden tai asiakkaiden käytettävissä, katoksissa tai katsomoissa joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan tai ammatillista koulutusta antavien oppilaitosten ulkotiloissa. Savutonta tupakkatuotetta ei saa käyttää ammatillista koulutusta antavien oppilaitosten sisä- tai ulkotiloissa.

Me OSAOssa haluamme rohkaista opiskelijoitamme savuttomuuteen ja ehkäistä nuorten tupakoinnin aloittamista ja altistumista tupakoinnille.

Päivitetty: 09.08.2018 klo 11:17