OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Yksiköt / Muhoksen yksikön oppimisympäristöt

Muhoksen yksikön oppimisympäristöt

 

Autoala

Vuonna 2008 valmistunut moderni autokorjaamo. Varusteena on mm. ajoneuvonosturit 13 kpl, erilaiset diagnostiikan testauslaitteet sekä ohjauskulmien suuntauslaitteet.

Opiskelijoille tulee tutuksi niin katsastustarkastukset, ajoneuvojen huollot ja jakopään kunnostukset kuin myöhemmin varsinaiset ajoneuvojen korjaukset. Meillä kaikki opiskelijat oppivat keskustelemaan ajoneuvokaluston kanssa testauslaitteiden avulla - mikä kyseisessä autossa tai pienkoneessa voisi olla vikana! Taikka työtehtävän jälkeen opiskelija osaa kertoa testauslaitteen avulla ajoneuvolle, mitä töitä ko. ajoneuvolle on tehty.

Pienkonekorjaamolla opiskellaan alkuvaiheessa myös henkilö- ja pakettiautojen huoltotöitä, mutta pikimmiten erikoistutaan pienkoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Niitä ovat mm. mopot, mönkijät, moottorikelkat, ruohonleikkurit, moottorisahat, perämoottorit jne. Korjaamolla on käytössä nosturien ja erikoistyökalujen lisäksi erilaiset testerit sekä mm. moottoripyörien rungon mittauslaitteisto.

Opiskelijat tekevät huolto- ja korjaustöitä pääasiassa ulkopuolisille asiakkaille. Työt ovat oikeita asiakastöitä tämän vuosituhannen ajoneuvokalustoon – henkilö- ja pakettiautot sekä pienkoneet. Lähtökohtaisesti asiat opitaan tekemällä oikeita töitä.

Hotelli-, ravintola- ja cateringala

Oppilaitoksessa on käytössä vuonna 2009 valmistunut valmistus- ja opetuskeittiö. Keittiöiden yhteydessä on erillinen erityisruokavaliokeittiö sekä leipomo, jossa on puulämmitteinen leivinuuni. Opetuskeittiössä opitaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun perustiedot sekä -taidot. Ravintola Koivikko toimii valmistuskeittiönä, jossa on 150 asiakaspaikkaa. Ravintola Koivikossa opitaan valmistamaan päivän ateriat suuremmalle ruokailijamäärälle. Oppimisympäristönä toimii myös kahvila- myymälä Sapuska, jossa opitaan tuotteiden myyntiä sekä asiakaspalvelua. Sapuskassa asiakaspaikkoja on 16. Oppimista ja ammatillista kasvua tukevat yksilölliset opintopolut sekä ammattitaitoinen henkilökunta.

Metsäala

Oppilaitoksella on käytössä 1050 hehtaaria metsätalousmaata. Koneiden käyttöä opiskellaan neljällä hakkuukoneella ja kuudella metsätraktorilla. Hyvänä apuna koneopetuksessa on simulaattoritila, josta löytyy yhdeksän metsäkonesimulaattoria. Myös raivaus- ja moottorisahan perustaidot opitaan opiskelun alkuvaiheessa. Hyvän ammattitaidon saavuttamista tukee ammattitaitoinen ja motivoitunut opetushenkilöstö.

Maatalousala

Oppilaitoksella on vuonna 2006 valmistunut pihattonavetta, jossa on delavalin lypsyrobotti ja 3-paikkainen tandem lypsyasema.

Navetalla on n. 60 lypsävää lehmää ja saman verran nuorkarjaa. Rotuina edustettuina ovat ayrshire, holstein ja länsisuomen karja. Karjan keskituotos on 9400 kg maitoa/vuosi.

Peltoa oppilaitoksella on 120 hehtaaria, jossa viljellään kauraa, ohraa, ruista ja osa on nurmella.

Koulutilan traktorit:

  • John Deere 6620
  • Massey-Ferguson 4245
  • New Holland TL90
  • New Holland TM140
  • Valtra T170
  • Valtra Valmet 8550
  • Valmet 602
  • Valmet 705

Koulutilan muita koneita:

Kone

Merkki

vm

leikkuupuimuri Sampo 2065 2011
silppurivaunu JF ES 3600 2004
niittomurskain Kuhn Alterna 4000 2004
heinänpöyhin Krone 2010
pintalannoitin Bokballe 2003
lietevaunu1 letkulevittimillä livakka, 16,5 m2 2006
lietevaunu2 letkulevittimillä livakka, 16,5 m2 2006
kuivalantavaunu Apollo 2014
kylvölannoitin ST3000 Simulta 2003
äes Multiva 7000 2003
kasvinsuojeluruisku Amatzon 2009
kääntöaurat, 5 teräinen Kverneland 5x16 2008
kääntöaurat, 4 teräinen Kverneland 4x16 1987
Suurpaalain Claas Holland 250 1997
Suurpaalien käärijä Elho 1010 1997
Paalimurskain Elho 2012
Kaivinkone Case CX225SR
Pienkuormaaja Avant 520

Oppimisympäristöinä ovat myös opetustyöpajat, konehalli ja kuivaamo, jossa on 270 hl:n alipainekuivuri.

Pieneläinpuolella elää monipuolinen valikoima erilaisia lemmikkieläinlajeja: Kaneja, marsuja, chinchilloja, deguja, syyrialaisia hamstereja ja gerbiilejä. Lemmikkilintuja ovat naurukyyhky, undulaatti, neitokakadu, raita-aratti, sateenkaariluri, pikkuara ja tiibetinkaija. Matelijoita on punakorvakilpikonna, viljakäärme, rottakäärme, maitokäärme, iguaani, parta-agama ja leopardigekko.

Akvaarioita on kolme allasta, joissa on erilaisia yleisimpiä seura-akvaarioiden kalalajeja, ja lisäksi on omissa altaissaan sammakkoeläimistä tulilisko ja aksolotli.

Pieneläinpuolelta löytyy myös selkärangattomia, kuten meksikonpinkki hämähäkki, okapiruja, sauvasirkkoja ja ruokaeläinkasvatuksessa jauhokuoriaisia.

Pieneläinpuolen seuraeläinvalikoimaan kuuluvat myös minipossu, lampaita, vuohia, kissoja, poneja ja hevonen. Pieneläinopinnoissa käsitellään eläinten tuntemusta ja osallistutaan kaikkien koulutilan pieneläinten hoitoon käytännössä. Koululla ei ole omia koiria, mutta koirien kanssa työskennellään harjoitusyritys Koivikon Koirapalvelussa, jossa opitaan koirien kanssa toimimista, turkinhoitoa ja asiakaspalvelutyöskentelyä.

Päivitetty: 18.01.2017 klo 10:06