OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Yksiköt / Pudasjärven yksikön oppimisympäristöt

Pudasjärven yksikön oppimisympäristöt

« Takaisin yksikön sivulle

Hevosalan oppimisympäristö:

Talli ja maneesi
Pudasjärven yksikössä on ajanmukainen talli, jossa on 42 karsinaa. Tallissa on yli 30 hevosta, varsoista koulutusvaiheessa oleviin nuoriin hevosiin, este- ja kouluratsuista starttikuntoisiin juoksijoihin. Lisäksi tallissa on siitostammoja ja varsoja. Tallin erikoisuutena on koneellinen lannanpoisto. Piha-alueella on hevosten kävelytyskone ja laaja tarha-alue. Tallissa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ratsastusta myös väsymättömällä ratsastussimulaattorilla, joka mahdollistaa ratsastuksen harjoittelun turvallisesti ja antaa välitöntä palautetta ratsastajalle.

Jyrkkäkosken kangasmaastot tarjoavat ihanteellisen ympäristön hevosurheiluun, ulkokenttineen ja maastoesteineen, jotka mahdollistavat mm. 4-tason kenttäratsastusradan rakentamisen. Maneesin areenan koko on 22 x 60 metriä Maneesissa opiskelijoiden käytössä on FilmMe videokamerajärjestelmä ratsastuksen oppimisen tueksi. Meillä on myös täyspitkä harjoitusravirata. Yksikön lähistöllä on yksityistalleja, jotka vuokraavat karsinoita opiskelijoiden omille hevosille.

Valmennus ja kisat
Opetussuunnitelmaan kuuluvien ratsastustuntien lisäksi tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden valmentautua säännöllisesti yksikössämme vierailevien ulkopuolisten valmentajien johdolla (koulu- ja esteratsastus). Saat kilpailla yksikön hevosilla Pohjois-Suomen alue- ja seurakilpailuissa mahdollisuuksien mukaan. Opiskelijoiden järjestämiä harjoituskilpailuja on muutaman kerran vuodessa sekä kansalliset kenttäratsastuskilpailut kerran vuodessa. Raviurheilusta kiinnostuneet opiskelijat pääsevät toimimaan vastuuhoitajina ravihevosten kilpailumatkoilla. Myös koulun omalla raviradalla järjestetään ravit kerran vuodessa. Ravisuuntautuneet opiskelijat voivat suorittaa raviajokortin ja ajaa myös mahdollisuuksien mukaan kilpaa koulun hevosilla.

Koulutila
Pelloilla viljellään nurmea (kuivaheinä, säilörehu ja laidun) hevosten rehuksi. Pelloilla saadaan myös käytännön harjoitusta rehuntuotannon ja laidunkauden töihin.


Matkailualan oppimisympäristö:

Oppimisympäristö Pudasjärvellä antaa mahdollisuuden monipuoliseen ja käytännönläheiseen opetukseen. Opintojen aikana teemme yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa, erityisesti Syötteen alueella. Myös Pudasjärven luonto runsaine vesistöineen sekä Syötteen kansallispuisto tarjoaa hyvän oppimisympäristön luonto-ohjelmapalvelujen toteuttamiseen.

Järjestämme opintojen aikana runsaasti erilaisia asiakaspalvelutapahtumia niin yksityisille kuin yritysasiakkaille, esimerkiksi erilaisia luontoretkiä- ja ruokailuja, virkistyspäiviä ohjelmineen. Syksyisin järjestämme Syysmarkkinat ja Kaamoksen kaatajaiset.


Sähköalan oppimisympäristö:

Yksikkömme sähköosastolla on mahdollisuus monipuoliseen ja käytännönläheiseen oppimiseen. Sähköalan ja automaatiotekniikan harjoituksia voidaan tehdä avarissa ja monipuolisin opetusvälinein varustetussa opetustilassa. Sisälle rakennetun 20 kV sähkölinjalla voidaan harjoitella sähkönsiirtoon liittyvät asiat hyvissä ja turvallisissa olosuhteissa. Ajanmukainen atk-luokka sähköalan ohjelmineen tarjoaa oivan oppimisympäristön sähkösuunnitteluun ja sähköpiirtämiseen.

Yksikön omat sähkötyöt ja muut asiakaskohteet muodostavat tärkeän osan oppimisympäristöstä. Näissä kohteissa tehdään ja opitaan käytännössä teoriatunneilla läpi käytyjä asioita. Kumppanuusyritykset tarjoavat mahdollisuuden opiskella sähköalaan myös laajennetun työssäoppimisen avulla.

Osallistumme yksikön yhteisten tapahtumien järjestämiseen mm. Syysmarkkinoilla ja Kaamoksen kaatajaisissa.


Prosessiteollisuuden oppimisympäristö:

Oppimisympäristö Pudasjärvellä antaa mahdollisuuden monipuoliseen ja käytännönläheiseen opetukseen. Opintojen aikana teemme yhteistyötä alueen yrittäjien mm. Kontiotuote Oy:n, Bioklapi Oy:n, Pölkky Oy:n sekä Profin Oy:n kanssa. Opiskelun aikana teemme useita tutustumiskäyntejä eri saha- ja jatkojalostus yrityksiin.

Opiskelutilat ovat uudistetut, nykyaikaiset sekä avarat ja valoisat prosessialan opiskeluun. Oppilaitoksen oppimisympäristöt koostuu saha-, höyläys, kuivaus sekä muusta jatkojalostus prosesseista. Opiskeluun sisältyy vähintään 40 ov työssäoppimista jota on mahdollista suorittaa kumppanuusyrityksissä tai missä päin tahansa Suomessa tai ulkomailla.

Päivitetty: 25.03.2015 klo 13:50