OSAOon yhteishaussa 1772 paikkaa

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin on 18.2. – 10.3.2020. Yhteishaku on perusopetuksen päättöluokkalaisten hakuväylä jatko-opintoihin. Yhteishaussa voivat hakea myös muut, ilman perusopetuksen jälkeistä tutkintoa olevat henkilöt.

OSAOon on haussa 1772 opiskelupaikkaa 28:aan ammatilliseen perustutkintoon. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020.

OSAOssa opiskellaan ammattiin ja samalla voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Uusi tutkinto ICT-alalle

Tieto- ja viestintätekniikan sekä tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnot yhdistyvät syksystä 2020 alkaen uudeksi tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi.

Uudesta tutkinnosta valmistuu elektroniikka-, hyvinvointiteknologia- ja tietoverkkoasentajia, IT-tukihenkilöitä ja ohjelmistokehittäjiä.

OSAOon Kaukovainiolle kehitetään parhaillaan uusia opetusympäristöjä ja valmistellaan opetusta. ”Tutkintojen yhdistäminen ja keskittäminen ei ole aivan yksinkertainen juttu, mutta tässä tapauksessa voi sanoa, että 1+1 on enemmän kuin 2! Saamme aikaan yhden toisen asteen vahvimmista tieto- ja viestintätekniikan koulutusympäristön OSAOon”, kertoo yksikönjohtaja Vesa Pirilä.

OSAOon rakennetaan jokaiselle suuntautumisvaihtoehdolle omat, nykystandardien mukaiset ympäristöt. Opiskelijat hakevat yhteishaussa suorittamaan perustutkintoa, ja suuntautumisvaihtoehtoon hakeudutaan soveltuvuuskokeissa ennen opintojen alkua. Yhteishaussa uuteen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon otetaan 130 opiskelijaa. Opiskelijavalintaan sisältyy pääsy- ja soveltuvuuskoe.

Kansainväliselle uralle OSAOsta

Yhtäaikaa yhteishaun kanssa on käynnissä haku englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon.

Kokonaan englanninkielellä suoritettavassa koulutusohjelmassa on kansainvälinen painotus, jonka ansiosta opiskelija saa ammatillisen osaamisen lisäksi vahvan kielitaidon ja valmiudet työskennellä tai opiskella kansainvälissä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla. Koulutukseen sisältyy osana merkonomiopintoja International Baccalaureate* career-related -ohjelman opinnot (IBCP).

Koulutukseen haetaan suoraan OSAOon. Opiskelijavalintaan sisältyy pääsy- ja soveltuvuuskoe, jolla varmistetaan mm. opiskelijan riittävä kielitaito.

OSAO Ovi –hakijapalvelu

OSAO Ovi –hakijapalvelu tarjoaa tietoa kaikista koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen. OSAO Ovi palvelee Oulun BusinessAsemalla ja verkossa osao.fi.

Yhteishaussa hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi

OSAO on Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. OSAOssa on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille.

Koulutuskuntayhtymä OSAOn konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAOn koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa, Haukiputaalla, Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAOssa on noin 8 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 850.

Lue lisää Yhteishausta OSAOssa

Tutustu myös kokonaan englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon