OSAOon yhteishaussa yli 1 600 opiskelupaikkaa

OSAO Ovi –hakijapalvelu palvelee Oulun keskustassa osoitteessa Pakkahuoneenkatu 10.

OSAO Ovi –hakijapalvelu palvelee Oulun keskustassa osoitteessa Pakkahuoneenkatu 10.

Yhteishaku nuorille 20.2. – 13.3.2018. Aikuisille haku aina.

Yhteishaku on tarkoitettu pääsääntöisesti peruskoulunsa keväällä 2018 päättäville nuorille. Oulun seudun ammattiopisto OSAOssa on yhteishaussa tarjolla yli 1 600 opiskelupaikkaa 28:ssa eri perustutkinnossa. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 14.6.

Ammattilukio yhdistää ammatti- ja lukio-opinnot
Ammattilukiossa voi opiskella lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla aina ylioppilastutkintoon saakka. OSAOssa ammattilukio toimii kaikilla paikkakunnilla.

Maria ja Iida päättivät jo yläasteen lopussa, että he haluavat opiskella kaksoistutkinnon. Molemmat ovat olleet päätökseensä tyytyväisiä, vaikka se onkin vaatinut aikaa.

– Ajattelin, etten halua pelkästään lukioon, mutta toisaalta mietin, että tylsistynkö ammattiopistossa. Siksi kaksoistutkinto oli itselle juuri oikea ratkaisu, Maria sanoo.

– Pidän siitä, että lukio- ja ammattiopintojaksot ovat olleet vuorotellen. Näin opiskelusta ei tule liian rankkaa. Meillä on ihan huippuopet, jotka tekevät opiskelusta vielä mielenkiintoisemman, Iida jatkaa.

OSAO Ovi uusi hakijapalvelu
OSAO Ovi tarjoaa tietoa kaikista koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen. OSAO Ovi palvelee Oulun ydinkeskustassa ja verkossa.

Ammattiin opiskelu avaa mahdollisuuksien kirjon
Kun koulu loppuu -tutkimuksen mukaan suurimmat vaikuttajat nuorten valintoihin ovat vanhemmat ja kaverit. Yhteishaku on ensimmäinen isompi valinta nuoren elämässä, mutta ei niin suuri kuin se joskus oli. Vanhempien vaikutus nuoren ammatinvalintaan on kasvanut, mutta heidän tietonsa eivät niinkään. Erityisesti ammatillinen koulutus on muuttunut, mutta tieto ja arvostus laahaavat vielä perässä.

Mikä sitten on ajanmukainen, päivitetty mielikuva ammatillisesta koulutuksesta? Ammatillinen koulutus on unelmien mahdollistaja, joka antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin lukio. Ammatillinen koulutus on työelämäläheisen, yksilöllisen opetuksen tarjoaja, nopea väylä työelämään tai jatko-opintoihin sekä keino vaihtaa alaa aikuisena. Ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on tuottaa sellaista osaamista, jolla henkilö työllistyy.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekk.

Yhteishaku osoitteessa opintopolku.fi

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929