OSAOsta 15 SM-kilpailijaa Taitajiin

OSAOsta lähtee 15 kilpailijaa tavoittelemaan ammattitaidon suomenmestaruutta Taitaja-kisoihin Jyväskylään 11. – 14.5.2020.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Taitaja2020-semifinaaleihin osallistui tammikuussa valtakunnallisesti lähes 1500 kilpailijaa, joista noin 350 kilpailee Jyväskylässä järjestettävässä finaalissa.

Taitaja 2020 SM-finalistit OSAOsta

Autokorinkorjaus
Elijas Tarakkamäki

Automaalaus
Sami Jaakola
Urho Vääräniemi

Metsäkoneen käyttö
Juho Luokkanen

Vaatteenvalmistus
Ellen Kälkäjä
Anni Ämmänpää

Taloushallinto
Jasmiina Kaarivaara
Sebastian Vänttilä

Turvallisuusala
Arttu Kangas

Sähköasennus
Walter Uusi-Illikainen

Elektroniikka ja robotiikka
Paulus Kivelä

Kappaletavara-automaatio
Topi Haapaniemi
Jussi Hintsala
Elias Juopperi
Santeri Taavitsainen

Taitaja 2020 SM-finaalissa on noin 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta. TaitajaPLUS-laeissa kilpailevat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat oman alansa suomenmestaruuksista. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jonka tavoitteena on kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäminen. Kotimaisten kilpailijoiden lisäksi tapahtumaan tulee myös kansainvälisiä osallistujia sekä EuroSkills- ja WorldSkills-kisojen delegaatioita.

Taitaja 2020 -tapahtuman kokonaisjärjestelyistä vastaa Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradia ja Skills Finland ry yhdessä satojen yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Vuonna 2021 Taitaja SM-kilpailu on Oulussa, ja sen pääjärjestäjänä on Koulutuskuntayhtymä OSAO.

OSAO on Suomen johtava ammattiosaajien koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. OSAOssa on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille.Koulutuskuntayhtymä OSAOn konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAOn koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa, Haukiputaalla, Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAOssa on noin 8 500 opiskelijaa ja henkilökuntaa 850.

Lisätietoja hankepäällikkö, Taitaja 2021 Oulu -kilpailujohtaja Sauli Jaara, p. 050 5140 851, sauli.jaara@osao.fi