OSAOsta edustus SAKUstars-kulttuurikilpailuihin

Niko Saari osallistuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun.

Niko Saari osallistuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun.

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Tapahtuma on Kokkolassa 17. – 19.4.2018. OSAOsta tapahtumaan lähtee kaikkiaan 10 kilpailijaa.

Niko Saari, 17, on ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelija. Hän on myös kokenut tanssiharrastaja, ja lähdössä SAKUstars-tapahtumaan.

– Lapsuudenkodissani oli aina radio auki ja jalkani vipatti musiikin tahtiin. Äiti katsoi touhua ja totesi, että poika täytyy laittaa tanssitunneille, muistelee Niko. Harrastusta on nyt jatkunut yli 11 vuotta. Lajina oli aluksi nykytanssi, mutta pari vuotta sitten rinnalle tuli hip hop. Molemmat tanssin muodot ovat mukana Nikon SAKUstars-kilpailuohjelmissa.

Niko osallistuu tapahtumassa tanssin yksilösarjoihin: yksintanssi sekä yksintanssi improvisoiden. Hän on laatinut kilpailuohjelmiensa koreografiat itse.

Niko on meritoitunut myös kilpailijana. Takana on jo SM-voitto vuodelta 2012 Performing arts soolo lapset (pojat) -sarjassa. SAKUstarsin tanssisarjoihin hän odottaa noin 20 osallistujaa.

– Odotan, että tulossa on hieno ja mielenkiintoinen tapahtuma, josta löytää samankaltaisia ihmisiä.

OSAOn kilpailijat
Law Gruo (shakki)
Mirja Hautakangas (yksinlaulu, lauluryhmät, soitinyhtyeet ja bändit)
Julietta Hertteli (bändisolistikisa, taidetta kahdessa tunnissa, yksinlaulu, lauluryhmät, soitinyhtyeet ja bändit)
Henkka Jokela (mallin mukaan, runo tunnissa, runo, taidetta kahdessa tunnissa)
Venla Karpinmaa (karaoke, soitinyhtyeet ja bändit)
Merveille Meya (yksinlaulu, soitinyhtyeet ja bändit)
Riku Mäkikangas (soitinyhtyeet ja bändit)
Jenna Ollakka (bändisolistikisa, yksinlaulu, lauluryhmät, soitinyhtyeet ja bändit)
Niko Saari (yksinanssi improvisoiden, yksintanssi)
Taru Tauriainen (mallin mukaan, taidetta kahdessa tunnissa)
Pohjoista Voimaa (lauluryhmät)
Tajuttomat Rytmitajuttomat (soitinyhtyeet ja bändit)

Tärkeintä on osallistuminen

Ammattiin opiskelevien kulttuurikisat on järjestetty vuodesta 1953 alkaen. Ammattiopistojen opiskelijoiden joukossa on monia eri kulttuurialojen lahjakkuuksia, joiden kyvyt eivät kouluarjessa välttämättä pääse esille. Tapahtumassa kilpailija pääsee testaamaan kykyjään ja rohkeuttaan sekä hankkimaan esiintymiskokemusta turvallisesti ja kavereiden kannustamana. SAKUstars-hengen mukaisesti tärkeintä ei ole kisassa menestyminen, vaan osallistuminen. Jokaisessa lajissa oli kolmihenkinen tuomaristo, joista yksi oli kyseisen taiteenalan ammattilainen.

Kulttuurikilpailuja koordinoi SAKU ry, joka on ammatillisen koulutuksen liikunta- ja kulttuurijärjestö sekä hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöorganisaatio. Sen jäseninä ovat 66 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. SAKU ry edistää opiskelijoiden ja henkilöstön työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa on noin 10 000 päätoimista opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään Osekk.

Lisätietoja OSAOn osallistumisesta kulttuurikisoihin: opettaja Arto Poussu, p. 050 3174 692

www.sakustars.fi