OSAOsta valmistui 2 129 uutta ammattilaista

Koulutuskuntayhtymä OSAOsta valmistui 2 129 uutta ammattilaista ajanjaksolla 1.8.2021 – 31.5.2022. Valmistuneet ovat suorittaneet ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Vuoden aikana valmistuneista 99 on suorittanut myös ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon rinnalla.

Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi summaa kulunutta vuotta: ”Jälleen on yksi koronavuosi takana, mutta selvisimme siitä hyvin. Yli 2 100 opiskelijaa on saanut opintonsa päätökseen, ja he ovat työllistyneet erinomaisesti. Olemme onnistuneet myös työelämäyhteistyössä, josta erityiskiitos kuuluu henkilökunnallemme.”

Kevätjuhlaa vietetään OSAOssa perjantaina 3.6.2022 klo 9.00 alkaen. Yhteistä kevätjuhlaosuutta voi seurata suorana lähetyksenä tai katsoa myöhemmin tallenteena osoitteessa www.osao.fi/kevatjuhla

Ammatillisesta tutkinnosta valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus. OSAOssa opiskelijoita aloittaa ja päättää opintojaan pitkin vuotta, ja valmistuneille postitetaan todistukset heti opintojen päätyttyä.

Kesäkuussa OSAOsta levyseppähitsaajaksi valmistuvalla 29-vuotiaalla Jussi Hemmilällä menee hyvin. Hitsarin paperit ovat viittä vaille takataskussa, ja alan ensimmäinen vakituinen työpaikka löytyi muutama kuukausi sitten.  

“Nykyinen työnantajani soitti minulle ja kysyi, olenko tällä hetkellä töissä. Vastattuani kieltävästi hän kysyi, tulisinko heille töihin. Tuli hyvä fiilis, kun ymmärsin, että tässä ei tarvitse alkaa etsimään töitä”, Jussi iloitsee.

Tulevaisuudessa Jussi haluaa kehittyä levyseppähitsaajan perustyössä.  

“Haluan osata perusteellisesti kaikki hommat ja tietää käytännön tasolla, miten hommat tehdään. Olen myös miettinyt, että voisin vielä joskus opiskella monimuotototeutuksena jatkoa tälle koulutukselle.”  

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

OSAOsta valmistuneiden nimet täällä

 

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929

Kuva OSAOn arkisto.