Sosiaali- ja terveysala yhteishaun suosituin

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 10.3.2020. OSAOon haki yhteishaussa 2121 ensisijaista hakijaa. Yhtä opiskelupaikkaa tavoitteli keskimäärin 1,2 ensisijaista hakijaa. Hakijamäärä laski noin sadalla hakijalla viime vuoteen verrattuna.

Eniten ensisijaisia hakijoita oli sosiaali- ja terveysalan, liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Viime vuosina ammatillisen koulutuksen yhteishaun hakijamäärät ovat laskeneet koko Suomessa. Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi sanoo trendin olevan  yhteiskunnallisesti huolestuttava: ”Mistä yritykset saavat osaavaa työvoimaa, ellei ammatillinen koulutus kiinnosta nuoria?”

Myös OSAOssa yhteishaun hakijamäärät ovat laskeneet parin vuoden aikana liki 20 %. ”OSAO on silti edelleen Suomen vetovoimaisimpien ammattiopistojen joukossa”, summaa Paloniemi.

OSAOon valitaan 1772 opiskelijaa. Osaan tutkinnoista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 11.6. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 25.6.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on peruskoulun päättöluokkalaisten ensisijainen hakuväylä.

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929