Teknologiatiistai 26.11.

Kaukovainiolla ja Taivalkoskella

Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa nuoret, opettajat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa Teknologiatiistai -tapahtumia 26.11.2019. Nuoret, opettajat ja nuorten vanhemmat pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opiskelupaikkoihin sekä ammattiosaajien työhön ja työpaikkoihin.

Teknologiatiistai OSAOssa

Tapahtumapäivänä yli 300 yläkoululaista pääsee tutustumaan teknologia-alaan OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikköön. Tapahtumarasteilla oppilaat voivat kokeilla mm. 3D-tulostamista, virtuaalihitsausta, lasermerkkausta, särmäystä, koneistamista ja ohjelmointia sekä nähdä robotiikan ja automaation hyödyntämistä. Osallistujia on mukana seitsemästä yläkoulusta Oulusta, Tyrnävältä, Tupokselta, Kiimingistä ja Yli-Kiimingistä. Taivalkoskella yläkoulun oppilaat pääsevät vierailemaan Telatek Works Oy:n konepajalle.

Tapahtumapaikka ja -aika:

26.11.19, klo 9-14, OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2A, Oulu

26.11.19, klo 10.30-11.30 Telatek Works Oy, Konepajantie 1, Taivalkoski

Teknologia-ala ja -ammatit kehittyvät ja muuttuvat hurjaa vauhtia. Teknologian ja tekniikan vaikutus ulottuu lähes kaikille elämän osa-aluille. Alalle tarvittaisiin nopeasti uusia osaajia ja lisää tekijöitä, niin naisia kuin miehiä.

– Nuoret sekä heidän vanhempansa tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, työstä ja teknologia-alan merkityksestä. On tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Milka Kortet Teknologiateollisuudesta.

Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään vuoteen 2021 mennessä. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

Lisätietoja:

Teknologiatiistain verkkosivut: https://teknologiateollisuus.fi/fi/valtakunnallinen-teknologiatiistai

Kaisa Varis, koulutuspäällikkö, OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, kaisa.varis@osao.fi, puh 050 305 9627

Milka Kortet, johtava asiantuntija, koulutus ja osaaminen, Teknologiateollisuus ry, milka.kortet@teknologiateollisuus.fi, puh. 050 569 7856