Turvallisuuskoulutus jatkaa Limingassa tai Kempeleessä

OSAOn Limingan toimipisteen jatko selvinnee kevään aikana.

OSAOn Limingan toimipisteen jatko selvinnee kevään aikana.

Oulun seudun ammattiopiston turvallisuusalan koulutuspaikkakunta on selvittelyssä. Koulutus joko jatkaa Limingassa tai siirtyy Kempeleeseen.

Muutos ei tule vaikuttamaan koulutuspaikkojen tai henkilöstön määrään. Limingan toimipisteessä on tällä hetkellä 265 opiskelijaa ja henkilökuntaa noin 20.

Syy mahdolliseen Limingan toimipisteestä luopumiseen johtuu ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkauksista. Oulun seudun koulutuskuntayhtymä joutuu tehostamaan kiinteistöjen käyttöä kaikilla paikkakunnilla, jotta koulutustoiminta voidaan turvata. Kempeleen-Limingan yksikön osalta viime vuoden tulos oli selvästi negatiivinen. Tilannetta heikentää vielä se, että Limingan kunta aikoo luopua koulutuskuntayhtymältä vuokraamistaan tiloista.

Osekkilla on tällä hetkellä vapaita tiloja Kempeleessä Piriläntiellä. Jos turvallisuusala siirtyy Kempeleeseen, Osekkin omistamille Limingan kiinteistöille voidaan etsiä joko uusia käyttäjiä tai käyttötarkoitusta. Kiinteistö tai sen osat voidaan myydä tai purkaa. Tilojen jatkokäyttösuunnitelmaa varten aiotaan perustaa Osekkin ja Limingan kunnan edustajien työryhmä. Jatkosuunnitelman tulisi olla valmis huhtikuussa 2018.

OSAOn Kempeleen ja Limingan yksiköt yhdistyivät hallinnollisesti vuonna 2015. Limingassa on turvallisuusalan koulutus ja Kempeleessä ravintola- ja cateringalan, logistiikan ja puutarhatalouden koulutukset.

Turvallisuusalan koulutukseen on kevään yhteishaussa tarjolla 66 koulutuspaikkaa. Turvallisuusala on yksi OSAOn vetovoimaisimmista koulutuksista. Valmistuneet opiskelijat myös työllistyvät hyvin.

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929