Turvallisuuskoulutus pysyy Limingassa, selvitys jatkokehittämisestä

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän Limingassa omistamien kiinteistöjen käyttö on ollut selvityksen alla. Kiinteistöissä toimii tällä hetkellä OSAOn turvallisuusalan koulutus.

Ammatilliseen koulutukseen tehtyjen rahoitusleikkausten vuoksi Osekk on tehostanut kiinteistöjensä käyttöä kaikilla toimipaikkakunnilla. Osekkilla on Limingassa yli 6,5 hehtaarin tontti, jossa on mm. useita koulurakennuksia, opiskelija-asuntolat ja navetta. OSAOn toiminta oli yksikön osalta viime vuonna selvästi negatiivinen. Lisäksi Limingan kunta luopuu koulutuskuntayhtymältä vuokraamistaan tiloista, eikä niille ole uusia käyttäjiä tiedossa.

Työryhmä on selvittänyt Limingan toimitilojen käyttöä kevään ajan. Selvityksen tuloksena Osekkin yhtymähallitus on päättänyt, että kaikkiin Osekkin Limingan rakennuksiin tehdään kuntoarviot/-tutkimukset niiden peruskorjaustarpeiden arvioimiseksi. Lisäselvitysten ajan OSAOn Limingan toimipisteen toiminta jatkuu nykyisellään ainakin kesään 2020 saakka.

Uutena avauksena esitetään, että Limingan kampuksen aluetta kehitettäisiin jatkossa oppimis- ja liikuntaympäristöksi. Alueen toiminnallista vetovoimaa vahvistettaisiin rakentamalla monitoimihalli, joka voisi mahdollistaa esim. jalkapallon, ampumaurheilun, miekkailun ym. lajien harjoittamisen. Nykyisiä kiinteistöjä voisi hyödyntää liikuntasalin, kuntosalin, sosiaalitilojen ja ravintolatoimintojen osalta. Nykyisiä asuntoloita voitaisiin mahdollisesti käyttää majoitustiloina. Tällöin myös oppilaitostoiminta voisi jatkua kiinteistöissä.

Uuden monitoimihallin toteuttamista lähdetään selvittämään tarkemmin ensi syksynä. ”Monitoimihallin toteutuminen vaatisi urheiluseurojen ja yksityisten toimijoiden rahoitusta”, painottaa kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

Osekk voisi hyödyntää Limingan tiloja omistamansa Virpiniemen liikuntaopiston toiminnassa: ”Virpiniemestä puuttuvat majoitustilat, mikä asettaa rajoitteita esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiselle siellä”, sanoo Paloniemi.

Selvitystyöryhmään kuuluivat Osekkista kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, yksikönjohtaja Juha Virsiheimon ja kiinteistöjohtaja Ollipekka Huotari. Liminkaa edustivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ylönen, kunnanjohtaja Pekka Rajala ja tekninen johtaja Simo Pöllänen. Työryhmä kokoontui neljä kertaa ja työn keskeiset asiat on koottu raportiksi.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama koulutuskuntayhtymä. Osekkin koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO.

Lisätietoja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 5383 929