Vararehtorin puhe uusille ylioppilaille, Oulu 29.5.

 

Arvoisat kevään 2019 ylioppilaat ja läheiset, oppilaitosten henkilökunta- hyvä juhlaväki!

Tänään on päivä, josta tulee ottaa kaikki ilo irti ja tallettaa muistoihin myöhemmin tarkasteltavaksi!

Tällaisena päivänä puheenpitäjänä pohtii kiivaasti, mistä saisi viisautta asettaa sanansa sulavasti kauniiksi soljuvaksi kokonaisuudeksi.Viisautta etsin kollegoiden puheista, omista vanhoista puheistani, rehtoriopintojen luennoista ja tietenkin- aina luotettavasta googlesta! Kunnes ajattelin- minähän olen istunut vuosien aikana siellä salissa hyvin monessa roolissa.

Opettajana istuin kiitollisena, nöyränä, odottavana- mutta aina ylpeänä ja luottavaisena nuoruuden voiman edessä. Ajatellen: minä uskoin sinuun!
Rehtorina ja vararehtorina katsoin henkilökuntaani ajatellen, he mahdollistivat tämän jälleen – minun joukkueeni. Valmistuvia katsoin lempein ja kannustavin katsein- menkää, on teidän vuoronne loistaa!

Vanhempana katsoin lapsiani ja muistin, kuinka sylissäni pystyin pitämään heidät turvassa maailmalta. Ylioppilasjuhlissa katsoin lapsiani ja ajattelin- mene, mene ja valloita maailma. Mutta muista, että äidin syliin et ole koskaan liian suuri tai vanha palaamaan turvaan.

Olen minä istunut siellä salissa tuoreena ylioppilaana, vastavalmistuneena sairaanhoitajana ja uutena maisterinakin. Muistaakseni mietin silloin vain, että toivottavasti tuo puhe loppuu pian.

Noilla samoilla ajatuksilla, mitkä omista muistoistani ammensin, haluan tuoda tervehdyksen tähän juhlaan Teille. Haluan noilla edellisillä lauseilla kiittää teitä omastani ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän puolesta oppilaitosten henkilökuntaa kuluneesta vuodesta ja yhteistyöstä, onnitella läheisiä ja ennen kaikkea Tuoreet ylioppilaat, Teitä haluan onnitella ja tervehtiä Tommy Tabermanin sanoin: Ihmeitä ei pidä odotella, Ihmeitä pitää tehdä.

Onnea!