Virpiniemen liikuntaopisto on liikunnan alueellinen koulutuskeskus

Virpiniemen liikuntaopisto on liikunnan alueellinen koulutuskeskus

Virpiniemen liikuntaopisto on toiminut jo 35 vuotta alueellisena liikunnan koulutuskeskuksena. Ydintehtävänä on palvella vapaan sivistystyön koulutusten, leirien ja tapahtumien avulla urheiluseuroja ja kaikkia liikunnan ja hyvinvoinnin koulutuksista kiinnostuneita. Koulutus on tutkintoon johtamatonta, mutta osaamista täydentävää koulutusta.

Pisimpään liikuntaopistolla on tarjottu liikuntalinjan Liikunnanohjauksen peruskurssia, joka antaa valmiuksia hakeutua muun muassa liikunta-, fysioterapia- sekä opettajakoulutuksiin. Neljän kuukauden päiväkoulutus on intensiivinen koulutuskokonaisuus, joka varmistaa opiskelijalle, onko liikunta-ala kiva harrastus vai jopa tuleva ammatti. Liikuntalinjalla tarjotaan myös suosittuja kahvakuula-, kuntonyrkkeily- ja uimaopettajakoulutuksia.

Virpiniemen liikuntaopiston tiloissa järjestetään Oulun seudun ammattiopiston ammatillista koulutusta. Ammatillisena koulutuksena tarjoamme liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoja niin aikuisten liikuntaa edistävän kuin lasten valmennuksen osaamisaloilla. Koulutustarjonnan laajentaminen on vireillä koko ajan.

Tanssitaiteen linja on ”tanssikaupunki Oulun” tarpeesta syntynyt koulutus. Alueeltamme puuttuu tanssin toisen asteen koulutus, joka antaisi valmiuksia hakeutua esimerkiksi amk:n tanssinopettajakoulutukseen tai muualle tanssijan koulutuksiin. Tanssinopettaja (amk)-koulutuksen kanssa tehdään opettaja- ja koulutusyhteistyötä, joten opiskelijoiden suorittamat avoimen amk:n kurssit voidaan hyödyntää jatko-opinnoissa. Kansanvälisiä opettajia tanssilinjalle saadaan Oulun tanssinkeskus JoJon yhteistyön avulla.

Vapaan sivistystyön hyvinvointilinjamme keskittyy ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Elokuussa 2019 alkava Hyvinvoinnin peruskurssi tarjoaa alanvaihtajille, yleensä voimavarojaan hakeville ja erityisesti luontoliikunnasta kiinnostuneille oivallisen henkilökohtaisen kasvun paikan. Luonnon hyödyntämisen mahdollisuudet hyvinvoinnin tukemissa Virpiniemessä ovat erinomaiset: harjut, metsä ja meri ovat käytössämme. Epätyypilliset syömishäiriöt ja itsestä huolenpidon merkitys kasvaa kokoa ajan ja hyvinvointilinja tarjoaa apuja myös tähän.

Valmennuksen linjalla keskitytään erityisesti lasten valmennukseen, urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja valmennusosaamisen laajentumiseen. Oulun seudun ammattiopiston ammatillisena koulutuksena tarjoamme Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta lasten valmennuksen osaamisalaa.

Virpiniemen liikuntaopistolla henkilökuntaa on mukana myös valtakunnallisessa Höntsä-hankkeessa, joka antaa tukea ammatillisessa koulutuksessa ja vapaa-ajalla nuorten elämään ja vaikuttaa opiskelun keskeyttämisten vähentämiseen.

Tutustu OSAOn täydennys- ja lyhytkoulutuksiin »