Voimakaksikko löysi toisensa koulutuksessa

Liikuntakeskus Voiton perustajat tapasivat yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksessa. OSAOn järjestämä yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutus toimi täydellisenä ponnahduspaikkana oululaiselle liikuntakeskus Voitolle. Elina Ponto ja Tuomo Kilpeläinen tapasivat koulutuksessa ja löysivät heti yhteisen sävelen.

– Minulla oli jo koulutukseen mennessä yritysidea mielessä ja jo ensimmäisen lähijakson aikana päädyimme siihen, että tehdään yhdessä töitä. Pystyimme käyttämään opiskelupäiviä yrityksen kehittämiseen. Teimme töitä raivokkaasti vuoden ennen kuin aukaisimme Voiton, Kilpeläinen kertoo.

Hyvä yhteishenki vei eteenpäin

Kilpeläinen kehuu opiskelijakollegoitaan. Ryhmän yhteishenki, vertaistuki ja sopiva kyseenalaistaminen tekivät opiskelusta entistä kiinnostavampaa. Kilpeläinen suositteleekin koulutusta niille, jotka haluavat kehittää yritystoimintaansa ja saada uusia näkökulmia.

– Me toimimme hyvinä sparraajina toisillemme. Meillä kahden johtajan malli toimii todella hyvin. Hankalien asioiden kanssa pärjää, kun tietää, millainen johtaja on, eikä toista tarvitse jättää yksin, Kilpeläinen sanoo.

Tavoitteena kasvu

Liikuntakeskus Voiton alussa moni asia perustui tuuriin. Kilpeläinen ei osaa kuvitellakaan mistä olisi voinut löytää paremman yhtiökumppanin.

– Edelleen tuntuu siltä, että asiat vaan menevät eteenpäin ja haluamme tehdä vuosia yhteistyötä. Tarkoitus onkin laajentua ja viedä Voitto myös muualle.

Koulutuksessa kaksikko löysi toistensa vahvuudet. Pontolla on kokemusta liikuntakeskuksen yrittäjyydestä ja Kilpeläinen on tehnyt liikunta-alan töitä ympäri Suomea.

– Elinalla on pidempi kokemus talouspuolen hoitamisesta, josta taas minulla ei ollut niin paljon kokemusta. Yhdessä halusimme tehdä jotakin uutta.